Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.02.2018 18:26 - Осъзнайте се!
Автор: mt46 Категория: Хоби   
Прочетен: 1963 Коментари: 10 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.
.
.

Осъзнаване

Не всяко зло или добро
е източно или пък западно...
Не гледайте с едно око!
Доброто, злото са навсякъде...

И затова се осъзнайте -
отвъд партийни бесове,
без мътни фобии и крайности!
Човечност - пътят се зове...

Което лошо е било,
то нека да не го повтаряме.
Не думи с модно облекло -
дела са нужни на България!...

И моля ви - не е утеха,
че "тези" са по-малко зли!...
Отровата, дори и "лека",
успешно мишките мори...

Така и ние ще умрем,
а и децата ще пострадат -
ако живеем ден за ден,
избрали "бляскав" път към ада...

Марин Тачков
20-21 февруари 2018 г.




Гласувай:
13



1. gessos - Търпението народно - наричам го ...
23.02.2018 19:54
Търпението народно - наричам го вече непукизъм, безразличие, тъпо примирение с гаврите , на които ни подлагат - ми е необяснимо. Нима само тези, които забегнаха в емиграция бяха недоволни и се бунтуваха? И защо тук недоволстват и роптаят срещу Иво Христов за 80-те %. Та те са много повече.
цитирай
2. mt46 - https://www.dnevnik.bg/biznes/2018/02/23/3135200_dogovorut_za_prodajbata_na_chez_e_bil_podpisan_dnes/
23.02.2018 20:22

Договорът за продажбата на ЧЕЗ е бил подписан днес

Facebook
Twitter
Viber
Още възможности за споделяне
Дневник, 18:22, 23 фев 18, 1520
38

Договорът за продажбата на ЧЕЗ е бил подписан днес

© Надежда Чипева, Капитал


След като от началото на деня темата с продажбата на българския бизнес на ЧЕЗ не слиза от политическата сцена и струваше оставката на енергийния министър Теменужка Петкова, в края на деня купувачът "Инерком България"ЕАД обяви официално подписването на сделката. Цената, на която се придобива бизнес за близо 2 млрд. лв., не се посочва. По неофициална информация на "Капитал" става дума за 320 млн. евро.

Посочва се, че договорът е подписан днес, а процедурата, която привлякла множество международни участници се провела съгласно законите на Чехия (каквато теза застъпи и енергийният министър Теменужка Петкова, когато по-рано обяви, че подава оставка - бел. ред.). Предстои сделката да бъде одобрена от българските регулаторни органи, едва след което ще бъде финализирана. Посочва се, че се чака одобрение само от Комисията за защита на конкуренцията. По-рано през деня Теменужка Петкова обяви, че сделката ще бъде проверена и от Комисията за финансов надзор (заради това, че обект на сделката са и публични компании - бел. ред.) и Комисията за енергийно и водно регулиране. Различни политици настояха с нея да се заеме и ДАНС.

Дружествата, обект на сделката са: "ЧЕЗ България" ЕАД, "ЧЕЗ Електро България" АД, "ЧЕЗ Разпределение България" АД, "ЧЕЗ Трейд България" ЕАД, "ЧЕЗ информационни и комуникационни технологии Българи" ЕАД, "Фри Енерджи Проджект Орешец" ЕАД и "Бара Груп" ЕООД.

Гордеем се, че придобиваме ЧЕЗ



"Осъзнаваме обществената значимост на бизнеса, който ще придобием. Гордеем се, че сме сред малкото български компании, които инвестират в толкова мащабен проект в енергетиката", обявява купувачът в съобщение до медиите. В него се допълва, че намерението му е за отговорно отношение към милионите клиенти на ЧЕЗ, служителите и партньорите.

"Ангажирани сме да работим прозрачно, изцяло в интерес на българските потребители, при спазване на законодателството и регулаторните изисквания. Това е голяма стъпка в развитието на нашата компания и ние се отнасяме много професионално и отговорно към нея", казва Гинка Върбакова, собственик на дружествата от групата на "Инерком", цитирана в съобщението.

Допълва, че продавачът на активите е направил задълбочено проучване на кандидата. От съобщението се разбира, че консултанти по сделката са адвокатска кантора Allen and Overy, Адвокатско съдружие "Спасов и Братанов", а финансов консултант Mane Capital.

От търговията до жиците

След като редица политици изразиха съмнения за това, че е възможно компания с оборот от 50 млн. лв. придобива бизнес за поти 2 млрд. лв. компанията - "Инерком България" сега уточнява, че е създадена през есента с цел участие в покупката, но че е част от по-голяма група компании, които се развиват повече от 10 години в областта на енергетиката, енергийната инфраструктура и строителството. Допълва се, че цялата информация за собствеността е прозрачна.

"Инерком" развива фотоволтаични проекти с обща инсталирана мощност от 100 МВт. Те включват 6 действащи централи с капацитет от 23 МВт и проект за 80 МВт централа, която ще функционира изцяло на пазарен принцип, се посочва още в съобщението.

По информация на "Капитал" Гинка и Славчо Върбакови от Пазарджик започват бизнес делата си с търговия преди 2003 г., когато следват строителния бум и изграждат няколко жилищни и офис сгради в Пазарджик. Към 2008 г., когато се приемат целите за дял на енергията от възобновяеми енергийни източници и държавата предлага гарантирано изкупуване на произведения от такива централи ток на висока цена, те се насочват към фотоволтаиците.

От преди почти половин година "Инерком" ЕООД има договор за саниране на блок в Пазарджик за 1.6 млн. лв. В пазарджишки сайтове има информация, че общинските паркинги се държат от компания на Върбакови. В "Капитал" през 2000 г. е цитиран списък на компании, които са разследвани за фиктивен трафик към т.нар. импулсни телефони, в който фигурира ЕТ "Славчо Върбаков" - Пазарджик.
цитирай
3. mt46 - Обяснимо е - най-вече с турското иго...
23.02.2018 20:25
gessos написа:
Търпението народно - наричам го вече непукизъм, безразличие, тъпо примирение с гаврите , на които ни подлагат - ми е необяснимо. Нима само тези, които забегнаха в емиграция бяха недоволни и се бунтуваха? И защо тук недоволстват и роптаят срещу Иво Христов за 80-те %. Та те са много повече.

цитирай
4. milady - маринчооо!!!!????....Еволюцията е Дело Лично,колега...или, бъркам..
23.02.2018 20:53
. mt46 - Обяснимо е - най-вече с турското иго...
20:25
цитирай
5. emelika - Побратими
24.02.2018 06:25
Добро и зло са в път от изтока до запада, през святата човечност стъпкана в боричкане побратимено. Венецът трънен носи го единствено Христос.
цитирай
6. kvg55 - mt46,
24.02.2018 09:45
Трябва много бой по кратуните, докато се осъзнаем.
цитирай
7. mt46 - Да, бъркаш. Хората не може да се развиват извън обществото...
24.02.2018 21:37
4. milady - маринчооо!!!!????....Еволюцията е Дело Лично,колега...или, бъркам..
23.02 20:53
. mt46 - Обяснимо е - най-вече с турското иго...
20:25
цитирай
8. mt46 - И той е изоставен от мнозина...
24.02.2018 22:17
emelika написа:
Добро и зло са в път от изтока до запада, през святата човечност стъпкана в боричкане побратимено. Венецът трънен носи го единствено Христос.

цитирай
9. mt46 - Повече дела за благото народно са нужни...
24.02.2018 22:20
kvg55 написа:
Трябва много бой по кратуните, докато се осъзнаем.

цитирай
10. dimat - Не се косете,НИЩО В БУЛГАРИСТАН НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНИ!
25.02.2018 14:21
Причината ли?Причината е там,където НИКОЙ НЕ ЖЕЛАЕ ДА ПОТЪРСИ -В СЕБЕ СИ!

Погледнете хилядите коментиращи по форумите - с някои малки изключения,всички са се втренчили да търсят тази причина навсякъде другаде,но не и в себе си и в нас,като народ!

Даже,ако някой се опита да посочи това се нахвърлят върху него,как може да "плюе" по "нашият героичен народ,който има такава славна история и какви неща сме дали на Света...така,до безкрай!

До безкрай се посочва следствието(Борисов,тази,или онази партия,но не и Системата,САЩ,Русия,Турция,ЕС),НО НИКОЙ НЕ ВИЖДА,ИЛИ СЕ ПРАВИ,ЧЕ НЕ ВИЖДА ОСНОВНАТА ПРИЧИНА В СЕБЕ СИ И В НАС,КАТО НАРОД!

И турското робство не ни е виновно!И то е следствие,от увредения български(и даже балкански) чип,с който турците са били посрещнати с едно тотално разделение,"държавата" разделена на няколко големи парчета,между които са щъкали множество полунезависими болярства,половината от които са викали на "помощ" турците,за да се бият срещу другата половина!И турците им "помогнали"!

И отгоре на всичко,един страхлив цар(Иван Шишман),наврял се като турски васал с армийката си в Никопол и съзерцаващ безучатно обсадата и падането на столицата "му".
А "народът",боже упази,взел че го възпял,като мъченик и борец срещу турците.

И така,уважаеми,докато не си видим какъв ни е "чипа" и не вземем да го сменим,нищо НяМА ДА СЕ ПРОМЕНИ!

Засега индикации за такова проглеждане,НУЛА-А!
А Стадото продължава да се топи...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19115910
Постинги: 3677
Коментари: 44987
Гласове: 148709
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031