Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.12.2013 12:19 - Как може?...
Автор: mt46 Категория: Регионални   
Прочетен: 1670 Коментари: 8 Гласове:
21

Последна промяна: 04.12.2013 12:28


.
.
.
Чужди държави финансират и създават помашкия етнос в България “Как може една съюзна на България държава, като Германия, да финансира ислямски сепаратизъм у нас”, попита историкът акад. Георги Марков в протестно писмо до германското външно министерство

image

Никак не е случайно, че наскоро се пръкнаха т.нар. “нацистка партия” у нас, чийто лидер – Симеон Костадинов получи няколко-дневен достъп до почти всички големи телевизии, за да размаха пръст на всички иностранци в държавата и да предупреди, че ще има саморазправи (защо някой, чиято новоучредена партия има намерение да нарушава закона ще излезе да предупреди за това оставам да помислите вие…). В същия момент изникна и партията “Помак”. Партията, както и проектът за помашкия етнос на Евгения Иванова  и Институт “Помак” на Ефрем Моллов, както и сайтът “Помак” са финансирани от поредната чуждестранна фондация, притежаваща мрежа от “неправителствени организации” у нас - 

  Фондация за свободата „Фридрих Науман“

Германска, неолибералистическа, ционистка организация, обвързана с германската Свободна Демократическа Партия, изповядваща либерален интернационализъм, либерал-демокрация и прочее. Именно тази фондация е една от многото, които чрез мрежата от, финансирани от вън, НПО-та у нас се месят пряко в политическите процеси и упражняват “социален инженеринг”.  Никак не е случайно, че Джордж Сорос, например, ей’ така дава десетки милиони за т.нар. “ромска интеграция” у нас. Голямата идея е да се контролират отделни етноси, да се създават дори и нови. 

Фондация “Фридрих Науман” финансира проектите на Евгения Иванова и Институт “Помак” на Ефрем Моллов. Тази фондация играе важна роля за пропагандирането и промиването на мозъка на хора от цели региони в страната, отделяйки ги (на самосъзнателен принцип) от своя собствен народ, вменявайки им, че те са представители на измисления етнос – “помаци”. 

  Академик Георги Марков: С проекти като партия “Помак” се цели противопостяване на българите мохамедани на българите християни

С проекти като този за партия „Помак” се цели противопоставяне на българите мохамедани на българите християни. Това каза в интервю за “Фокус” историкът академик Георги Марков, съпредседател на Дружба „Родина”.

По отношение на изявите и коментарите на председателя на Европейски институт „Помак” Ефрем Моллов, академик Георги Марков коментира: „С Ефрем Моллов имахме спор за характера на Балканската война. Когато неговият институт издаде един пасквил, една книга, която не почива на факти, обявявайки Балканската война за зло за Родопите, аз тогава му казах в лицето, че обичам мед, но не съм пчелар. Да си пчелар, е трудна професия. Моллов по професия е пчелар. Казах: „Вижте, гледайте си пчеларството, но не се занимавайте с исторически „изследвания”. Но, за жалост, той играе една игра, в която аз виждам намеса отвън”.

По думите му – неслучайно се появи сайт, през Стокхолм, наречен „Помак”, появи се и Европейски институт „Помак”. „След като Моллов се провали в изборите и набра нищожен брой гласове в листата на ГОРД, сега той излиза с опит за собствена партия. Това е поредният опит да се направи такава партия, имаше подобен опит още през 90-те години, който се провали. Трябва много внимателно да следим подобен експеримент, защото целта е да се откъснат и да се противопоставят българите мохамедани на българите християни. Това е едно много опасно начинание, една тенденция към сепаратизъм в Родопите, и според мен, е в резултат на смесване на ислямизма и неоосманизма в съседна Турция, за жалост”, каза академик Георги Марков.

 Има ли още някой, който не е разбрал защо чужди държави създават мрежи от неправителствени организации, които финансират пряко, като “Отворено Общество” на Сорос? И има ли някой съмнения защо Русия реши да забрани всички НПО-та, финансирани от чужди държави? 

Да не забравяме и факта, че според доклади на САЩ в България отдавна действат организации като Ал Кайда. Освен това нео-османските амбиции на Реджеп Ердоган, който САЩ определя като “бъдещ стълб на Балканите”, включват и пълната дестабилизация на балканските държави, чрез инфилтриране и “внасяне” на ислямски екстремизъм.

Секретен доклад на посланик Байърли за ислямския екстремизъм у нас. Какво написа тогава посланика на САЩ в доклада относно помаците у нас?

5. (S) Приблизително 200 хиляди помаци (мюсюлмани етнически българи) живеят в западните и централни Родопи в Южна България. Помаците живеят предимно в села и се различават по носиите и консервативните си религиозни виждания. Многократните исторически опити да се асимилират силово от страна на българите християни са ненавиждани от много помаци, които смятат стриктното спазване на религията за важна част от идентичността им. Затварянето на губещи държавни предприятия и колективизираните земеделски стопанства през 90-те довежда до масова безработица сред помаците. Лошата инфраструктура и изолацията повлияват негативно на инвестициите, а земеделските реформи довеждат до ниски цени на стоките на много от земеделските стопани. Много помаци са принудени да търсят работа в чужбина и е често срещано при мъжете помаци да издържат семействата си чрез сезонна работа. Въпреки това много помаци продължават да живеят в крайна бедност. Ролята на исляма в обществото на помаците нараства през последните години, защото общността се обръща към религията за да се справи с предизвикателствата.

6. (S/NF) Досега помаците са получили много повече пари и внимание от чужди ислямистки групи отколкото турците и ромите мюсюлмани, в частност заради техния външен вид на светлокожи европейци. Според друга американска правителствена агенция желанието на терористични организации да привлекат „изглеждащи европейски“ помаци, е бил основният мотив за активността на ислямистките неправителствени организации в помашките региони на България. Бедността, изолацията и социалната маргинализация на помаците са направили част от тях податливи на експлоатация от подобни групи. Например българският помак Тони Радев (Миленов) е познат заради участието си в терористичните атаки в Мадрид от 11-ти март.
alterinformation.wordpress.com/2013/11/29/942919501235/

ПП: Това е - продължават да ни цепят и да ни го нацепват...Гласувай:
21
0
1. mt46 - Цитирам коментар под публикацията - http://alterinformation.wordpress.com/2013/11/29/942919501235/
04.12.2013 12:36
Ироним
декември 2, 2013 в 17:11

Фондация “Фридрих Науман” е “немска фонадация” само формално. Ако се проследи финансирането й, при това по легални канали, много бързо се стига до парите на американския данъкоплатец и дългата ръка на ЦРУ. Сред донорите на “Фридрих Науман” (а прочем и на други “немски” организации като “Фридрих Еберт” и “Конрад Аденауер”) са Тръст за гражданско общество в Централна и Източна Европа (прикритие на ЦРУ), съответното поделение на Джърман Маршал Фонд (в който единственото немско е английското означение “German”, отново прикритие на ЦРУ) като техен донор пък се явява или Американската агенция за международно развитие или[Американският] Национален фонд за демокрация, респ. [Американският] Международнен републикански институт. Имената на организациите е без значение, финансирането прелива от една в друга, понякога е “целево” за конкретни “проекти”, друг път за “институционално укрепване” на новосъздаващи се организации в мрежата за влияние, поддържана от ЦРУ в източноевропейските страни. Към парите на американския данъкоплатец понякога се добавя и тънка струйка от “частни донори”, поддържащи същата основна или по-малки, но свързани с нея мрежи за влияние. Такава е Отворено общество на Сорос с нейните многобройни метастази, обхванали масовите информационни канали в България и др. страни от Централна и Източна Европа, както и в държавите от периферията на Русия. Ако се проследи финансирането на организациите в тяхната мрежа за влияние обаче веднага се откриват връзките с гореспоменатите “фондации”, получаващи парите си и контролирани пряко или косвено от Конгреса на САЩ.

Достена Лаверн в книгата си, озаглавена “Експертите на прехода” изследва подробно темата за организирането и финансирането на международните мрежи за влияние като проследява взаимозависимостите на няколко водещи НПО-та в България. Линк към страница, даваща възможност за сваляне на книгата в PDF:
http://saprotiva.org/ekspertite-na-prehoda/

Другият автор, който се занимава с темата, поне от публикуващите в И-нет, е Кихано. При него се отделя особено внимание на външното финансиране, както и на връзките на водещи представители на т. нар. неправителествен сектор в България с международната мрежа за влияние, дирижирана от кръгове и организации зад океана. Адресът на Антипропаганда:
http://antipropaganda.comxa.com/
цитирай
2. neshin - Аман от малоумници!
04.12.2013 15:47
Аман от чуждопоклонници, продажници и българоубийци!
цитирай
3. stela50 - Точно в този момент да излизат факти и по този проблем
04.12.2013 18:01
създава съмнение за стремеж към нагнетяване на обстановката.
Всяка чужда намеса води до разцепление, разединение, което също
обслужва нечии интереси и обърква повече обществото...
Наистина как може други държави финансират и създават
помашкия етнос... и има ли българи, които да имат полза от това...
Тъжно и страшно ... Тази информация задава много върлоси ...
цитирай
4. vestige - Само
04.12.2013 18:50
не мога да разбера, защо още има хора, които се правят че проблема го няма.
цитирай
5. mt46 - Аман! Няма спасение...
04.12.2013 21:00
neshin написа:
Аман от чуждопоклонници, продажници и българоубийци!

цитирай
6. mt46 - Така става... И не от вчера...
04.12.2013 21:03
stela50 написа:
създава съмнение за стремеж към нагнетяване на обстановката.
Всяка чужда намеса води до разцепление, разединение, което също
обслужва нечии интереси и обърква повече обществото...
Наистина как може други държави финансират и създават
помашкия етнос... и има ли българи, които да имат полза от това...
Тъжно и страшно ... Тази информация задава много върлоси ...

Все ще се намерят 10-20-50 българи, които да се продадат, да помагат на "Помак"...
цитирай
7. mt46 - Повечето хора не се интересуват или не могат да направят нищо...
04.12.2013 21:07
vestige написа:
не мога да разбера, защо още има хора, които се правят че проблема го няма.

А и законите са направени в услуга на партиите, на партократите, а не на хората, на народа...
цитирай
8. mt46 - Може... Според кефа на модераторите...
04.12.2013 21:21
20:42 - как може?

от: анонимен За постинг: Как може?...
как може да има в блога постинг с 2000 прочита за няма и ден, а на сериозните никой да не обръща внимание.
Всички партии в БГ трябва да се забранят! Ако трябва цар ще изберем да управлява
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 14604940
Постинги: 2818
Коментари: 38948
Гласове: 128243
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Септември, 2021  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930