Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.01.2019 14:25 - Страшно съм разочарован
Автор: mt46 Категория: Регионални   
Прочетен: 3908 Коментари: 8 Гласове:
23


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.
.
.
Елена Йончева: Проблемът на България не е корупцията, а огромният грабеж - 11 млрд. евро на година!

26.01.2019, 17:31 Елена Йончева 12710

  България image    

/Поглед.инфо/ Искам да ви разкажа история за един бос на най-голямата мафия в една държава. Бос, който управлява тази мафия в продължение на 10 години. Бос, който е известен с това, че най-добре, най-гъвкаво усвоява обществени поръчки. Чрез създадените за това схеми. Бос, за когото един магистрат казва: „Най-големият мафиот сред политиците и най-големият политик сред мафиотите“. Става дума за Бернардо Провенцано – босът на сицилианската мафия в продължение на 10 години. В продължение на 10 години той управлява „Коза Ностра“. От затвора той казва: „Вече не се налага да убиваме. Имаме под ръка магистрати и медии – те вършат мръсната работа доста добре“.

Бих искала да се обърна към медиите, към журналистите. Знам, че свободата се отстоява изключително трудно. Знам, че работите в изключително сложни условия. Знам, че журналистическата професия е изключително трудна професия в наши дни. И въпреки всичко, в големите медии останаха достойни журналисти, които успяват, въпреки условията, да правят журналистика. Въпреки всичко, останаха изключително големи журналисти и добри пера, които отстояват своите позиции в малките медии. И бих искала да ви кажа, че на вас ви е много трудно, защото вие нямате имунитет, защото зад вас не стои най-голямата опозиционна партия. И самият факт, че ви има означава, че утре вие отново можете да бъдете превърнати в четвъртата власт. Отново България, както през 2006 г., може да бъде наравно по свобода на медиите с Франция. И това зависи от всички нас.

Какво направи босът на България, който в продължение на 10 години управлява нашата родина. За 10 години, бъдейки в ЕС, ние имахме невероятния шанс да превърнем България в едно добро, достойно място за живеене. С милиардите, които получихме от ЕС, с помощта, която получихме от Брюксел, ние днес трябваше да имаме европейски пътища, европейска здравна система, европейско качество на образование, свободни медии, свободна конкуренция. Къде сме днес? Пътищата – ремонт след ремонт, българските автомагистрали не могат по никакъв начин да бъдат сравнени дори с тези в Косово и Албания, не говоря за Унгария или Западна Европа. Ние сме най-неграмотните в Европа, а бяхме в челните редици по грамотност. Днес имаме 60% функционална неграмотност. Журналистиката, която беше наравно по свобода с Франция, днес се намира извън Европа, някъде между Конго и Папуа Нова Гвинея. Здравеопазването – първи по смъртност и по лошо образование в Европа. Преките чужди инвестиции през 2006 г.-2007г. – 10 млрд. евро. Днес са под 800 млн. евро, а през 2018 г са 40 % спрямо 2017. За една седмица, през януари месец, четири завода напуснаха България. Около 2000 души загубиха своята работа. Къде заминаха собствениците – в Румъния, където има по-високи данъци и по-високи заплати. Босът на България казва: безработицата намалява. Това наистина е голям принос в икономическата история. Безработицата намалява, защото всяка година 50 000 души напускат България. Повечето от тях напускат от зор, защото в България има ниски заплати, няма никаква справедливост и няма никаква надежда.

Надявам се на всички ни да е ясно, че в България управлява най-антиевропейската организация, която е имало в страната. Ние стигнахме на дъното на ЕС по всички показатели. Босът, който днес управлява България, казва: в България има корупция, както навсякъде в Европа. И е прав. Проблемът в България не е корупцията, а огромният грабеж. Според последни данни и доклади на Евростат, Олаф, ЕК- грабежът в България е 11 млрд. евро на година. Те можеха да бъдат инвестирани в икономиката, създаване на по-високи заплати и пенсии. В България вече има пълзящ авторитаризъм. Тази част от българската история ще бъде запомнена като режимът на една шайка, режимът на една организирана престъпна група. Единствено левицата, най-голямата опозиционна партия в България, може днес да свали този режим. Но това не е лесно. Трябва да сме единни, защото те ще се опитват да ни заплашват, да ни изнудват, да ни рекетират. Те ще извадят голямата бухалка и вече я извадиха. Как днес биха звучали известните думи на Мартин Нимьолер, един много известен немски антифашист, ще ги перифразирам: "Авторитарната власт най-напред се разправи с опозицията. Аз не се противопоставих, защото не бях от опозицията. После се разправиха със журналистите. Аз не се противопоставих, защото не бях журналист. След това разгромиха профсъюзите. Аз не се противопоставих, защото не бях профсъюзен деец. Тогава се заеха със съседа. Не казах нищо, защото не го познавах. Накрая дойдоха за мен. Тогава вече не бяха останали хора, които да ме защитят".

Режимът в България се опитва да ни разедини и унищожи един по един. Да се разправят с нас един по един. Но искам да ви уверя, че няма режим, който историята да не е спряла. Ние днес, ако искаме и имаме сили, можем да бъдем част от тази история.

http://pogled.info/bulgarski/elena-ioncheva-balgariya-mozhe-otnovo-da-bade-naravno-s-frantsiya-po-svoboda-na-mediite-tova-zavisi-ot-nas.100620?fbclid=IwAR06t6EIj_YHieOcTg2cUNJ65mRXQB1noi58M6FOuaJY5fh6smUNemnqcJQ

ПП: Йончева не казва цялата истина, а част от нея. Прикрива предисторията, прикрива участието /и съучастието/ на част от съпартийците си...
Да, Борисов е бос... И народът ни е бос...

   Страшно съм разочарован! Защото вече няма български народ! Мнозинството от българското население е робско, смазано, смачкано, страхливо, нагаждаческо, недостойно, несвястно, байганьовско, идиотско, дрогирано!...


Марин Тачков
Гласувай:
23Следващ постинг
Предишен постинг

1. katan - И аз като теб, Маринче...съм разочарована до немай къде.
27.01.2019 14:33
"Страшно съм разочарован! Защото вече няма български народ! Мнозинството от българското население е робско, смазано, смачкано, страхливо, нагаждаческо, недостойно, несвястно, байганьовско, идиотско, дрогирано!...'
цитирай
2. eva666 - да, бедни и предатели, това е останало от бг о-во.../за огр жалост.
27.01.2019 14:44

Страшно съм разочарован! Защото вече няма български народ! Мнозинството от българското население е робско, смазано, смачкано, страхливо, нагаждаческо, недостойно, несвястно, байганьовско, идиотско, дрогирано!...

Марин Тачков
цитирай
3. radostinalassa - Права е
27.01.2019 15:41
Но и нейната партия се постара да прави същото, макар и в по - смекчен вид. Всички са един дол дренки. Като че ли ги избират по алчността им, която стои над всичко друго.
цитирай
4. kvg55 - mt46,
27.01.2019 18:06
Всяко съвпадение с действителни лица е случайно.
цитирай
5. born - ". . . 2. eva666 - да, бедни и ...
27.01.2019 22:24
"...2. eva666 - да, бедни и предатели, това е останало от бг о-во.../за огр жалост...."

Пряко доказателство за изключителната грамотност /особено на финала/ на Супер интелигентна башпатриотична многостаночница.
"За огр жалост" подобни индивиди "от бг о-во.../" си позволяват да дават оценки за народа си като "бедни и предатели" !
цитирай
6. vesever - Българите имаме много голяма ус...
28.01.2019 13:09
Българите имаме много голяма устойчивост. Векове сме оцелели под не едно робство и потисничество. Не бива да се предаваме.
Лошото е, че много млади и интелигентни българи бягат на Запад, отчаяни от положението в страната.
Не ги виня, самата аз имах възможност да избягам и децата си да изтегля, но отказах, защото тук са корените ми, колкото и да е трудно да се живее в България, от икономическа и финансова гледна точка.
Дъщеря ми, когато стана дума за идеята за живот на запад, ми отвърна:- Мамо, аз имам за какво да се боря тук! А тя е на 18.
Вярвам, че ако младите и кадърни българи се върнат от чужбина и се обединим, и хората с ресурсите, спечелени на Запад, почнат да градят бизнес в родината си, вместо в чужди държави, положението много би се подобрило.
Че управниците са крадци, е ясно, ала ако се събере една критична маса от осмислени и дейни хора, може да се завърти колелото в положителна посока, така се надявам...
Поздрави, Марине!
цитирай
7. codetroina - мн.добър избор, марине!
28.01.2019 14:00
трябва да гледаме Истината "право в очите", без излиш. сантименти..
а, русските прислуги,да четат по-сериозно .Бай Ого
/препоръчвам, въпреки демонстрат. патетизъм/и опасен национал. комплекс..

Автор: batogo Категория: Хоби
Прочетен: 16 Коментари: 0 Гласове: 1


Всичко се корени в носталгично прехвалваният до ден днешен от червените тролове по форумите болшевишки социализъм. Цялата тази гадост, наложена ни със сила и жестокост под контрола на съветските агенти у нас след 1944 година, успя да превърне Родината ни в конц-лагер за будните, несъгласни със случващото се у нас и с грабителските методи и планове на Москва.
цитирай
8. vaquero - mt46,
28.01.2019 22:39
Нямам наблюдения, но от все повече места чувам, че властта жестоко краде.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 15932783
Постинги: 3193
Коментари: 41991
Гласове: 137331
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Октомври, 2022  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31