Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.07.2014 14:12 - И бойковистите са бивши "комунисти"...
Автор: mt46 Категория: Спорт   
Прочетен: 5289 Коментари: 24 Гласове:
25


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
...

Ето списък на най-влиятелните хора в България, чието родословно дърво преминава през върхушката на БКП или Държавна сигурност.

 

ПОЛИТИЦИ

 

Сергей Дмитриевич Станишев
Бивш премиер, председател на БСП

Баща му Димитър Яков Станишев е най-младият партизанин от отряда „Чавдар“ и секретар на ЦК на БКП. След Деветосептемврийския преврат от 1944 г. Станишев заминава за СССР, където учи история, подготвя и защитава дисертация по история на марксизма-ленинизма в Московския държавен университет.

 

Бойко Борисов
Бивш премиер, лидер на ГЕРБ

Член на БКП и син на полковник от МВР – Методи Борисов, който произхожда от комунистически род и е от доверените партийни кадри. През 1991-а година неговата фирма охранява бившия първи Тодор Живков.

Росен Плевнелиев
Президент

Платен първи комсомолски секретар на общински комитет на ДКМС. Баща му Асен Плевнелиев е имал високи позиции в партийната йерархия и е бил сред най-високопоставената номенклатура на самия отдел „Пропаганда и агитация“ на Окръжния комитет на БКП-Благоевград.

 

Цветан Цветанов
Бивш шеф на МВР, ГЕРБ

Син на Генчо Цветанов, шофьор и най-доверено лице на началника на ДС Григор Шопов.

 

Николай Младенов
Бивш министър на МВнР, ГЕРБ

Баща му, Евтим Младенов, е щатен служител на нейното Първо главно управление – свързочник в различни посолства, като ползва дипломатически статут за прикритие.  Според някои медии Николай Младенов участва активно в младежкото комунистическо движение (Комсомола) и е последният секретар на Ученическия комитет на ДКМС на гимназията.

 

Симеон Дянков
Бивш финансов министър, ГЕРБ

Продукт на седмичната детска градина. Отгледан от властна майка и втори баща пастрок, малкият Дянков е бил в почти еничарски условия на израстване като дете и юноша. Бившият финансов министър се оказа отгледан от майка и баба със здрави комунистически убеждения и принципи, под силното влияние на Макаренко при възпитанието на своя син и внук. След 10 ноември 1989 се премества във Виенския университет (според Иван Славков е изпратен във Виена през 1988 г. от Фондация „Знаме на мира“ на Людмила Живкова, ковачницата на млади и отворени за света комунистически кадри.), а след това в Свободния университет на Западен Берлин.

Меглена Кунева
Политик

Омъжена за финансиста Андрей Пръмов, син на някогашния сектртар на ЦК на БКП Иван Пръмов.

 

Цецка Цачева
Бивш председател на НС, ГЕРБ

Партиен секретар на Окръжния народен съвет в Плевен.

Борис Велчев
Бивш главен прокурор

Син е на дипломата Владимир Велчев, член на ЦК на БКП и внук на Борис Велчев –  втория човек в Политбюро на ЦК на БКП до средата на 70-те години.

 

Сергей Игнатов
Бивш образователен министър, ГЕРБ

Син на секретаря на ОК на БКП Видин по идеологическите въпроси Симеон Игнатов.Бащата на бившия образователния министър е член на ръководството на Българския антифашистки съюз. Организацията влиза в състава на Коалиция за България заедно с БСП.Той все още е и член на БСП, а преди 12 г. Симеон Игнатов беше сред учредителите на т.нар. генералско движение в БСП.

Нона Караджова
Бивш министър на околната среда и водите, ГЕРБ

Дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП.

Лиляна Павлова
Бивш министър на регионалното развитие и благоустройството, ГЕРБ

Внучка на партизанина и завеждащ отдел на ЦК на БКП Георги Павлов.

Антон Кутев
Депутат от БСП

Баща му Константин Кутев дълги години работи в ДКМС и в ТНТМ (Техническо и научно творчество на младежта).

 

Моника Станишева
Съпруга на Сергей Станишев

Баща ѝ Любомир Янов е известен журналист. Работил във в. „Поглед“, „Стършел“, „Стандарт“. Говорител на Футболната лига, аташе на агента на секретните ни служби Божидар Божилов – Боби Бец.

БИЗНЕСЪТ

 

Ирена Кръстева
Медиен магнат

Бащата на Ирена Кръстева е полк. Ангел Кръстев, който е бивш заместник-шеф на управлението на Държавна сигурност във Враца. Назначен е след опита за преврат на Горуня, което говори за голямо доверие. В онези години е отговарял и за ДС делата във Видниско, Михайловградско и Плевенско, понеже Враца е била определена за регионален център. Още по-любопитно е чий е началникът му полковник Мургин. Съвпадението във фамилиите на полк. Мургин и г-жа Мургина изобщо не е случайно.

 

Иво Прокопиев
Предприемач

Баща му – Георги е дългогодишен служител на прословутото УБО и като такъв стига до поста директор на ловно стопанство „Воден“, според някои по личната препоръка и желание на Тодор Живков. След 1989 година възраждат популярния петъчен „Отечествен фронт“, но с една малка промяна в името – изданието става „Отечествен вестник“.

Цветелина Бориславова
Банкер, “Българско-американска кредитна банка

Баща ѝ, Борислав Карагьозов, е служител на ПГУ-ДС и работи като материално отговорно техническо лице към български посолства. Майка ѝ, Веселина Карагьозова, е акционер в „Кемисол“ АД, Стара Загора – дружество, търгуващо с химически продукти.

Валентин Златев
Генерален директор, Лукойл България

Валентин Златев е роден през 1965 г. , точно на студентския празник 8 декември в родния град на Тодор Живков – Правец. В далечната 1968 г., когато той е на три годинки, баща му Васил Златев става председател на Селския народен съвет, някогашен аналог на длъжността кмет. След обявяването на Правец за град той продължава да го ръководи, но вече като председател на Изпълнителния комитет на Общинския народен съвет.

Огнян Донев
Изпълнителен директор на „Софарма“.

Роден през 1957 г. в Берлин. Баща му е свързан с Държавна сигурност и работи зад граница като търговски представител. Самият Огнян завършва колежи в Западна Германия и Австрия, а после е приет „Международни икономически отношения“ във Висшия икономически институт „Карл Маркс“ в София.

На 29 години вече е доктор по икономика и получава първия висок държавен пост в България – съветник в Министерски съвет на една от най-силните личности в България по времето на Живков – Огнян Дойнов. Дойнов сред хората, които най-основно управялват парите на БКП. Самият казва, че е направил първия си милион с продажба на близалки и дъвки.

 

Милен и Георги Велчеви
Бивш финансов министър и бизнесмен

Баща им Емил Велчев е член на БКП и сътрудник на държавна сигурност. Син на братовчед на първия обвинител на народната република Борис Велчев. Като представител на БГА „Балкан“ в Зимбабве Емил Вепчев е въртял далавери с нелегално чейндж бюро с посланика Александър Атанасов – брат на Андрей Луканов.

 

Красимир Гергов
Рекламен магнат

Да се родиш в семейство, което е изцяло отдадено на службите преди 10 ноември 1989 година означаваше само едно – че имаш ясен и предначертан път, който ще те изведе до пост с висока заплата и съответните привилегии. Причината е повече от очевидна – има си вуйчо, явил се този път в ролята на заместник-шеф на прочутото Управление „Безопасност и охрана“, по-известно като УБО.

 

Любомир Павлов
Бивш медиен магнат и дългогодишен сътрудник на Огнян Донев

За него са показателни думите на бившия председател на Комисията по досиетата Методи Андреев: „Да не забравяме, че бащата на Павлов е бил личен лекар „Уши, нос, гърло“ на Тодор Живков. След това в Общинска банка Любомир Павлов назначава за изпълнителен директор офицер от Шесто с инициали С.М. После продължава да привлича твърде много бивши офицери от Шесто“.

Емил Кюлев
ДСК

Покойният банкер е син на полк. Александър Кюлев, който е началник-отдел „Убийства“ към отдел Криминалната милиция, близък на Адрей Луканов.

Христо Ковачки
Бизнесмен, мини и енергетика

На 18 години, през 1980 година, той влиза като курсант във Висшето военно-артилерийско училище.  По времето на  развития социализъм, военните училища даваха и граждански звания – инженер за техническите специалности. Но школникът Христо не завършва петгодишния курс на обучение, а още на втората година заминава да продължи висшето си образование и то не в българско висше училище, а направо в ЛИТМО – Ленинградски институт за точна механика и оптика, един от най-елитните технологични институти в бившия соцблок.

Цеко Минев
Собственик на „Първа Инвестиционна банка“

Потомствен финансист, син на бившия зам. министър на финансите Тодор Минев

Николай Банев
Ссобственик на „АКБ Форес“

Баща му Йордан Банев работи в структурите на Държавна сигурност, където е отговарял за „гръцкото направление“.

 

Тодор Батков
Адвокат, собственик на ФК „Левски“

Баща му е роденият през 1931 година Костадин Батков, едно от големите имена на родното външно разузнаване, работил през годините основно зад граница като журналист.

Кирил Домусчиев
Собственик на „Хувефарма“ и ФК „Лудогорец“

В дъното на забогатяването на двамата братя стоят дядото на Домусчиеви, който е активен борец против Фашизма и капитализма, бащата на Домусчиев – Петър, който по времето на комунизма е с ранг на министър,  и майка им, която е верен и дългогодишен активист на компартията, а по време на комунизма и след 10.11.89г. е директор на завод „Балкан“ в Ловеч, който Домусчиев успява да приватизира за жълти стотинки, чрез фонд „Напредък“ и на който след това става шеф...


източник: expressnews.bg
www.silnabulgaria.com/%D0%B2%D0%B8%D0%B6-%D0%BA%D0%BE%D0%B9-%D1%82%D0%B5-%D1%83%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BB%D1%8F%D0%B2%D0%B0-%D0%B2%D1%81%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B8-%D1%81%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D1%86%D0%B0-%D0%BD%D0%B0/

   ПП: Мда... Списъкът не е пълен... Бивши, висши, низши номенклатурчици и чеда на комунисти, на ченгета... Явно това не е ясно само на бетоноглавите герберасти или се правят на ударени...
   Докато се кланяте на лъжливи месии и на фалшиви, мафиотски партии, така ще е - ще вървим към дъното...
   Ето и биографията на славния партиен вожд
Бойко Борисов -
bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%BE%D0%B9%D0%BA%D0%BE_%D0%91%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2

Гласувай:
25


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. dobronameren - Марине, мъжо от Русе
05.07.2014 15:13
Напиши нещо за твоите родители, къде ти си учил, коя е жена ти, къде и от кога живееш там, имаш ли деца. те къде са и др. подобни много интересни неща, които знаеш за други блогъри, вкл. от Русе.
Иначе ще приличаш на такъв, дето вика, че другите са маскари. Дотогава аз лично не мога да те цитирам в положителна светлина. Много си ми "тъмен".
цитирай
2. bojinkata - С БКП - напред, или назад!!!
05.07.2014 15:47
С БКП - напред, или назад!!!
цитирай
3. merlin68 - Това са комунисти отхвърлили ко...
05.07.2014 16:04
Това са комунисти отхвърлили комунизма, защото той им осигуряваше привилегии, които те не счетоха за достатъчни. Днес когато тези хора крещят - долу комунизма, те са прави, да те са и борци против комунизма защото го пребориха. Не са прави обаче дебилите със скъсани гащи дето им пригласят, защото на времето комунистите (бащите на тия анти комунисти), направиха всичко по силите си да няма в България гладни и със скъсани гащи дебили. Но дебила си е дебил, толкова може, толкова преценява, а иначе е гласовит и може да крещи лозунги, може и да подскача:) - те ти демокрация.
цитирай
4. mt46 - Ти да не би да си от тайните служби?... :)
05.07.2014 18:27
dobronameren написа:
Напиши нещо за твоите родители, къде ти си учил, коя е жена ти, къде и от кога живееш там, имаш ли деца. те къде са и др. подобни много интересни неща, които знаеш за други блогъри, вкл. от Русе.
Иначе ще приличаш на такъв, дето вика, че другите са маскари. Дотогава аз лично не мога да те цитирам в положителна светлина. Много си ми "тъмен".

Родителите ми са обикновени хора, нечленували в БКП /както и аз/...
Няма нужда да коментираш мен, а постинга /все пак аз не съм кандидат за депутат, за министър или за друга ръководна длъжност, нали?/... :)
цитирай
5. mt46 - ...
05.07.2014 18:34
bojinkata написа:
С БКП - напред, или назад!!!

http://e-vestnik.bg/11071
Историкът Божидар и бойковите комунета


14 Февруари 2011

е-vestnik

Тия дни бившият министър Божидар Димитров озари обществеността с голямо прозрение от страниците на един седмичник. С внушително заглавие на първа страница и интервю като чаршаф той заявява: “БСП са ренегати”. Човек да се чуди как у нас всичко е наопаки. Ами нали Божидар Димитров беше член на висшия партиен съвет на БСП? Нали той се изказваше по всякакви въпроси като виден социалист? После отиде в ГЕРБ, заплю бившите си съпартийци и стана министър. И сега не той, ами БСП били ренегати…

Колкото и да имаш поносимост към българските политически нрави, като ти обърнат картинката с краката нагоре, някак не можеш да разбереш какво става… А авторът на интервюто и главен редактор на въпросния седмичник дори не се сеща (дали?) да зададе такъв въпрос на бившия министър.

Историкът Божидар развива идеята си за ренегатството на БСП с това, че те продали социалистическата идея и в ръководството й имало крупни бизнесмени. Значи, Божидар Димитров е предпочел ГЕРБ, щото те са истински социалисти? Или щото няма богаташи в редовете й? Неее… Самият той пояснява – да, и при тях има богати, ама те са дясна партия.
Излиза, че той избрал дясната партия, щото БСП били ренегати на социалистическата идея… Очевидно случаят Божидар Димитров граничи с някаква политическа или по-скоро с психопатология. Не е ясно точно каква. Но обясненията му са забележителни.

В тоя ред на мисли бойковистите, също като Божидар Димитров, имат объркана ориентация ляво-дясно и който каже нещо против Борисов, го обявяват за “комуне”. Така бойковистите обичат да наричат по форумите в интернет всеки, който не се радва на Бойко. По-рано през годините сините наричаха БСП и всеки, който е против тях “комунисти”. Сега терминът е сменен със съответстващ на по-ниското културно равнище на сегашното управление.
И понеже от време на време и Синята коалиция нещо критикува по някакви въпроси герберите, веднага им лепят и на тях етикета “сини комунета”. Всички, освен ГЕРБ, са “комунета”.

Само че в ГЕРБ не липсват агенти на ДС, като Божидар Димитров. Има такива и областни управители, и депутати и др. назначени от ГЕРБ. Има и наследствени, и бивши комунисти. Това не ги смущава. Те обичат да говорят против ДС и комунистите. Положението граничи с шизофрения.

Всъщност “комунетата” са самите бойковисти. Типични. Никакви други мнения не признават, никакви други партии, само Бойко. Чист комунизъм.
цитирай
6. mt46 - Да...
05.07.2014 18:49
merlin68 написа:
Това са комунисти отхвърлили комунизма, защото той им осигуряваше привилегии, които те не счетоха за достатъчни. Днес когато тези хора крещят - долу комунизма, те са прави, да те са и борци против комунизма защото го пребориха. Не са прави обаче дебилите със скъсани гащи дето им пригласят, защото на времето комунистите (бащите на тия анти комунисти), направиха всичко по силите си да няма в България гладни и със скъсани гащи дебили. Но дебила си е дебил, толкова може, толкова преценява, а иначе е гласовит и може да крещи лозунги, може и да подскача:) - те ти демокрация.

Кариеристи... Комунизмът и демокрацията си приличат по това, че и двете са утопии...
ПП: В списъка са пропуснати 2 знакови фигури на "прехода" - Костов и Доган...
цитирай
7. merlin68 - Преди много години Куликов каза ...
05.07.2014 20:03
Преди много години Куликов каза една много вярна приказка, цитирам по памет: Какво ни пречи да построим демокрацията? - ами същото което ни попречи да построим и комунизма.
цитирай
8. mt46 - Мда...
05.07.2014 21:10
merlin68 написа:
Преди много години Куликов каза една много вярна приказка, цитирам по памет: Какво ни пречи да построим демокрацията? - ами същото което ни попречи да построим и комунизма.

Правим демонстрация на демокрация... Никой не попита българския народ каква демокрация иска - американска или западноевропейска...
цитирай
9. mt46 - ...
05.07.2014 22:50
Стихо за Боко

Когато бях овчарин...
Иван Вазов

Когато бях овчарин
и Овците пасях,
строях им магистрали
и яко ги доях...

И служеха ми харно
Иван, Делян, Доган...
Крадяхме благодарно...
И бях като аслан...

Марин Тачков
14 юни 2014 г.
цитирай
10. syrmaepon - И ние с тебе всъщност сме ако не ко...
06.07.2014 08:56
И ние с тебе всъщност сме ако не комунисти, то възпитавани от комунисти,..... Сега чакаме да дойне новото поколение което ще има други цели и разбирания дано.
цитирай
11. merlin68 - То новото поколение вече дойде. . . и ...
06.07.2014 14:21
То новото поколение вече дойде... и избяга.
цитирай
12. leonleonovpom2 - Поздрави!
06.07.2014 14:53
Най-силно мразят комунизма бившите комунистически величия.
Може би заради изгубеното за пропагавндирането му време!
цитирай
13. stela50 - Да, тази информация не е нещо ново... не е изненада...
06.07.2014 16:39
очакванията не само не се оправдаха през изминалите години,
но се задълбочиха и върнаха процесите назад, по-лошо -
така се объркаха представите на хората, че светлината
към изхода съвсем се изгуби... за съжаление.
Тежко бреме поставяме на раменете на младите хора,
които остават тук... засега.
цитирай
14. mt46 - Да, знам, че инфото не е ново...
06.07.2014 18:42
stela50 написа:
очакванията не само не се оправдаха през изминалите години,
но се задълбочиха и върнаха процесите назад, по-лошо -
така се объркаха представите на хората, че светлината
към изхода съвсем се изгуби... за съжаление.
Тежко бреме поставяме на раменете на младите хора,
които остават тук... засега.

Но ми е странно, че все още се водят безкрайни и безплодни спорове на тема "комунисти - антикомунисти"...
цитирай
15. mt46 - Да, но не всички...
06.07.2014 18:48
leonleonovpom2 написа:
Най-силно мразят комунизма бившите комунистически величия.
Може би заради изгубеното за пропагандирането му време!

Внукът на Т. Живков, например, не се е отметнал, откровен е, което е за предпочитане пред хамелеонщината...
цитирай
16. mt46 - Да, има такова нещо...
06.07.2014 18:54
merlin68 написа:
То новото поколение вече дойде... и избяга.

Някои - временно, други - завинаги...
И поколенията на българите, останали в чужбина, вече ще са чужденци, с небългарско самосъзнание...
цитирай
17. mt46 - Не е така просто и еднозначно...
06.07.2014 19:05
syrmaepon написа:
И ние с тебе всъщност сме ако не комунисти, то възпитавани от комунисти,..... Сега чакаме да дойде новото поколение което ще има други цели и разбирания дано.

Аз, например, още като дете, бях казал, че комунизмът няма да дойде, докато има тото и алкохол... :)
И през соца съм бил критичен, и сега се отнасям критично към недъзите в обществото, към неправдите в живота...
цитирай
18. dobronameren - Нищо лошо да поискам инфо за тебе, Марине от Русе.
06.07.2014 21:17
Ти като даваш инфо за други - да не би да си от тайните служби?!
Защо се "закачам" баш с тебе е по-интересен въпрос. Гледам, че в списъка ти от БКП/БСП са само трима Сергей, жена му и Кутев от Бояна, останалите от ГЕРБ. Каква интересна справка, нали? И за да няма съмнение къде трябва да "гледаме" с подозрение, си допълнил със собствен коментар - цитирам: "това не е ясно само на бетоноглавите герберасти или се правят на ударени... Докато се кланяте на лъжливи месии и на фалшиви, мафиотски партии, така ще е - ще вървим към дъното..."
Марине, Марине...
цитирай
19. mt46 - Цитирал съм инфо за публични личности /видни политици и бизнесмени/...
06.07.2014 22:08
dobronameren написа:
Ти като даваш инфо за други - да не би да си от тайните служби?!
Защо се "закачам" баш с тебе е по-интересен въпрос. Гледам, че в списъка ти от БКП/БСП са само трима Сергей, жена му и Кутев от Бояна, останалите от ГЕРБ. Каква интересна справка, нали? И за да няма съмнение къде трябва да "гледаме" с подозрение, си допълнил със собствен коментар - цитирам: "това не е ясно само на бетоноглавите герберасти или се правят на ударени... Докато се кланяте на лъжливи месии и на фалшиви, мафиотски партии, така ще е - ще вървим към дъното..."
Марине, Марине...

Мисля, че броят на бесепарите не е от съществено значение. Защото е пределно ясно, че почти всички бесепари са бивши комунисти, номенклатурчици или чеда на такива...
цитирай
20. zaw12929 - mt46 - всички бесепари са бивши комунисти, номенклатурчици или чеда на такива.
07.07.2014 18:05
НЕ ОТРИЧАМ ВАШАТА ИНФОРМАЦИЯ- НЕКА СЕ ЗНАЕ, НО
а на тези бащите и майките какви са приятелю,
Алън Дълес е 5-ят директор на ЦРУ (1953-1961) през 1945-та година той пише
„Ще свърши войната. Всичко някак си ще улегне, ще се утаи и уреди. И ние ще хвърлим всичките сили, всичкото зло на САЩ, цялата материална сила на САЩ за измамване и оглупяване на хората.Човешкият мозък, съзнанието е приспособено към промяна. Посявайки там хаос, ние незабелязано ще заменим човешките ценности с фалшиви, в които да вярват. Как? Ние ще намерим наши единомишленици, наши съюзници и помощници в самата Русия. Епизод по епизод ще се разиграва грандиозна по своя мащаб трагедия към гибелта на най-непокорния народ на земята, окончателното необратимо угасване на неговото самосъзнание.

От литературата и изкуството ние например постепенно ще изтръгнем тяхната социална същност, ще отучим художниците, ще им отнемем желанието да се занимават с изобразяване, с изследване на тези процеси, които се извършват в глъбините на народните маси. Литературата, театрите, киното ще изобретяват и прославят най-ниските човешки чувства и страсти. Ние по всякакъв начин ще поддържаме и издигаме така наречените художници, които ще започнат да насаждат и втълпяват в човешкото съзнание култ към секса, насилието, садизма и предателството – с едн а дума, каквато и да е безнравственост.
цитирай
21. zaw12929 - И ТАКА: "всичкото зло на САЩ, ...
07.07.2014 18:18
И ТАКА: "всичкото зло на САЩ, цялата материална сила на САЩ " НЕ Е СРЕЩУ КОМУНИСТИТЕ, А СРЕЩУ бЪЛГАРИЯ- И ДОКАТО СМЕ РАЗЕДИНЕНИ И СЕ МРАЗИМ- ТЕ НИ СЪСИПАХА
цитирай
22. mt46 - ...
08.07.2014 21:03
Молят се мъже, жени:
- О, Боже! Боко, Боко!
Ще се върнеш ти, нали? -
Да ни оправиш... по-дълбоко...

М. Тачков
2 юли 2014 г.
цитирай
23. bubolina111 - Докато се кланяте на лъжливи месии и ...
11.07.2014 15:41
Докато се кланяте на лъжливи месии и на фалшиви, мафиотски партии, така ще е - ще вървим към дъното...
цитирай
24. mt46 - Мда...
15.09.2014 13:56
bubolina111 написа:
Докато се кланяте на лъжливи месии и на фалшиви, мафиотски партии, така ще е - ще вървим към дъното...

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 17006852
Постинги: 3367
Коментари: 43198
Гласове: 141367
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2023  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031