Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.09.2013 22:52 - Кой е срещу ЕС и НАТО ли?...
Автор: mt46 Категория: Видео   
Прочетен: 13281 Коментари: 35 Гласове:
42

Последна промяна: 13.09.2013 13:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image
ЖЕСТОКО СМЕЛО ИЗКАЗВАНЕ на един белгийски евродепутат разтърси Западна Европа.

Някои западни медии коментираха, че речта е толкова шокираща, че ако нямаше видео, биха се усъмнили в нейната автентичност.

Дали някога ще чуем български депутат да заговори така смело в нашия парламент?

В Белгия назрява нов скандал. Един млад евродепутат обвини, че страните от Европа незаконно свалят правителства под натиска на САЩ. Той предлага излизане от Евросъюза и НАТО… Толкова откровено и твърдо изказване никога не е чувано от европейските политици.

Предлагам на вашето внимание превод на изказването на белгийския евродепутат LAURENT LOUIS:

"Благодаря, господин председател, господа министри, скъпи колеги. Белгия – това, безспорно, е страната на сюрреализма. Днес сутринта ние научихме от пресата, че белгийската армия е неспособна да се бори против неколцина радикално настроени въоръжени екстремисти на собствената си територия и че не е възможно те да бъдат обезопасени, поради липсата на достатъчно юридически средства.

И, обратното, в същото това време ние вземаме решение да окажем помощ на Франция в нейната борба с тероризма чрез материално-техническа поддръжка на нейните операции в Мали!!! Какво ли не правим ние в борбата с тероризма… извън границите на нашата територия!.. Силно се надявам, че ще бъдем бдителни и няма да изпратим на тази антитерористична операция в Мали нашите знаменити белгийски войници-ислямисти. Говоря за това с хумор, обаче на мен изобщо не ми е смешно от това, което става сега в света.

На мен съвсем не ми е смешно, защото ръководителите на западноевропейските държави смятат хората от народа за глупаци с помощта и с подкрепата на пресата, която сега се е превърнала в орган за пропаганда на съществуващата власт.

Почти навсякъде в света военните интервенции и дестабилизацията на режимите стават обикновено явление. Превантивните войни стават правило и днес - в името на демокрацията или борбата с тероризма - нашите държави си присвояват правото да нарушават суверенитета на независими държави и да свалят техните законни ръководители.

Ирак и Афганистан станаха следствие от американска лъжа. След тях последваха Тунис, Египет, Либия, където благодарение на вашите решения нашата страна в първите редици взе участие в извършване на престъпления против човечността, сваляйки във всеки случай един прогресивен или умерен режим и довеждайки на негово място ислямистки режим, първата инициатива на който –(и това е много странно)! – беше установяването на шериата. Същото става сега в Сирия, където Белгия, за свой срам, финансира доставката на въоръжения за ислямските бунтовници, които се опитват да свалят Башар ал Асад.

По този начин, в разгара на икономическата криза, когато все повече и повече белгийци изпитват трудности при плащането на жилището, храната, отоплението или лечението… и да, аз вече чувам, че ме наричат мръсен популист… а ето, че министърът на външните работи е решил да предоставина сирийските въстаници 9 милиона евро. Разбира се, нас ще ни убеждават, че тези пари ще бъдат за хуманитарни цели… още една поредна лъжа! И, както виждате, нашата страна в последно време прави само това – участва в установяването на ислямистки режими в северна Африка и в Близкия изток.

А пък когато започнаха да твърдят, че е необходимо да отидем в Мали и да вземем участие в борбата против тероризма… е, мен просто ме досмеша. Това е лъжа! Прикривайки се с добри намерения, ние със своята намеса само защитаваме интересите на финансовия капитал и действаме по логиката на неоколониализма. Няма никаква логика да помагаме на Франция в името на борбата против ислямския тероризъм, когато в същото време ние подкрепяме в Сирия свалянето на Башар ал Асад от ислямските въстаници, които искат да наложат шериата, както това вече стана в Тунис или в Либия.

Трябва да прекратим тази лъжа и да не правим повече хората на глупаци. Дойде време да кажем истината. Въоръжавайки ислямстките въстаници, както преди това западните страни въоръжаваха Осама бен Ладен, най-добрият приятел на американците, докато те не се отвърнаха от него, западните държави с тяхна помощ свалят законната власт, за да разполагат в “новите страни”, както те ги наричат, военни бази, създавайки "благоприятен" режим...

Тоест, всичко това е чиста стратегия. В Ирак нашите американски съюзници сложиха ръка върху петролните запаси на страната. В Афганистан опиумът и наркотиците се оказаха много полезни и им помогнаха доста бързо да направят големи пари. В Либия, Тунис, Египет, а сега и в Сирия, главната цел беше и си остава и до сега свалянето на една умерена власт и заместването й с властта на ислямисти, които бързо стават обременителни и които ние безсрамно ще унищожаваме под предлог за борба против тероризма и защита на Израел.

Следователно, следващите цели вече са известни. Хващам бас, че след няколко месеца нашите погледи ще бъдат обърнати към Алжир и, в крайна сметка, към Иран. Войната за освобождение на народа от външен агресор е свещена.Но войната за защита на интересите на Съединените Американски щати, войната за защита на интересите на големите компании, (като „Арева”), войната за овладяване на находищата на злато, няма никакво отношение към свещеното и това превръща нашите страни в страни – агресори и убийци.

Никой не се осмелява да говори за това, но аз няма да мълча. Даже ако моята борба направи от мен враг на тази система, която потъпква правата на човека в името на финансовите, геостратегическите и неоколониалните интереси. Смятам за свой дълг и чест да заклеймя и да осъдя тази власт.

И искрено моля да ме извините за непарламентарния език, но на мен ми дотегна от всичките така наречени „благодетели”, били те десни, леви или центристи, които днес са заседнали в коридорите на нашата корумпирана власт и които няма да пропуснат да ми се подиграят. Аз не признавам нашите ръководители, които си играят с бомбите така, както малките деца играят на топка в училищния двор през междучасие. Аз не признавам онези, които смятат себе си за демократи, докато всъщност те са само едни обикновени престъпници.

Не изпитвам никакво уважение към журналистите, които имат наглостта да представят несъгласните с властта като умствено изостанали хора, макар прекрасно да знаят, че тези хора са абсолютно прави. Аз презирам в най-висока степен онези, които смятат себе си за крале в този свят и които ни диктуват своите закони, защото аз съм на страната на истината и справедливостта, на страната на невинните жертви на тези финансови акули. И на това основание реших да гласувам против тази резолюция, която праща нашата страна да подкрепя Франция в нейната неоколониална операция. От самото начало на френската операция беше организирана масова лъжа.

На нас ни казаха, че Франция само отговаря на призива за помощ на малийския президент, като очевидно съвсем са забравили, че този президент няма … абсолютно никаква легитимност! И че той беше поставен на власт за осигуряване на преходния период след държавния преврат през март 2012 година.

А кой подкрепи този държавен преврат? Кой го организира? За кого работи този “президент на преходния период?” Ето къде се крие първата лъжа. Френският президент Франсоа Оланд се осмелява да твърди, че той води война против джихадисти, които заплашват!… Да, те заплашват, представете си, територията на Франция и на цяла Европа! Но колко подла лъжа е това!

Подемайки този официален аргумент и използвайки го за сплашване на населението с повишаване на нивото на терористичната заплаха и въвеждайки в действие плана за предотвратяване на терористични актове, нашите ръководители и СМИ само потвърждават невъобразимата си наглост. Как може да стигнеш до там, че да посочваш този аргумент, ако Франция и Белгия, без да се колебаят, въоръжаваха и поддържаха джихадистите в Либия, а същите тези страни продължават и сега да поддържат тези джихадисти в Сирия?

Този повод служи само за прикриване на истинските стратегически и икономически проекти. Нашите страни вече не се страхуват от това противоречие, защото е направено всичко, за да бъде то скрито. Но въпреки това, противоречието съществува. Утре няма да срещнете малиец, пристигнал в Европа, да извърши терористичен акт. Освен ако не го извършат внезапно, с цел колкото може по-изкусно да оправдаят тази военна операция в Африка.

Нали 11 септември беше направен, за да се оправдае нахлуването в Ирак, незаконните арести, изтезанията и масовите убийства на невинни граждани. Тогава да бъде създаден малийски тероризъм… е, това не би трябвало да е прекалено сложно за нашите кръвожадни ръководители. Като друг аргумент, използван в последно време за оправдаване на военните операции, служи „защитата на правата на човека”!!!

Този аргумент и днес се използва за оправдаване на войната в Мали. Ами да! Ние сме длъжни да действаме, иначе злите радикални ислямисти ще установят в Мали шариата, ще замерят жените с камъни и ще секат ръцете на провинилите се. Ах, да, какво благородно намерен, благородно и спасително, дума да не става! Но защо тогава, Боже мой, нашите страни помогнаха в Тунис и в Либия да дойдат на власт ислямистите, които установиха в тези страни „шериата”, докато до съвсем неотдавна тези страни бяха “съвременни и прогресивни“? Аз ви предлагам да попитате младите тунизийци, които участваха в революцията в Тунис, дали са доволни от сегашната ситуация? Всичко това е лицемерие.

Целта на войната в Мали е ясна като бял ден. Но тъй като за нея не говорят, аз ще ви я кажа. Целта на тази война е борбата против Китай, за да се даде възможност на нашия съюзник Америка да поддържа присъствието си в Африка и в Близкия изток. Именно към това са насочени тези неоколониални операции! И вие ще видите, че след края на тази операция Франция, без съмнение, ще запази военните си бази в Мали.

Тези бази ще служат и на американците, но в същото време (защото така става винаги), западните компании ще разпределят помежду си изгодни договори, които отново ще лишат колонизираните страни от техните богатства и природни ресурси. Тогава, няма да крием истината, първите, които ще получат изгода от тази военна операция, ще се окажат собствениците и акционерите на френския гигант „Арева”, който през последните години се опитва да завладее урановите находища във Фалеа, една община от 17000 жители, разположена на 350 километра от Бамако.

И аз самия не знам защо, но нещо ми подсказва, че няма да трябва много време, за да бъде завладяна Фалеа с това находище. Аз не знам (просто на мен така ми се струва)… Затова не може да става и дума, за да взема участие в тази колонизация на природните ресурси, в тази колонизация по съвременен маниер. А онези, които се съмняват в моите доводи, аз искрено ги съветвам да се осведомят за природните богатства на Мали. Мали – това са също и огромни запаси от злато.

Но  от неотдавна тя се смята … съвсем отскоро, да … като страна, която разполага с ресурси със световно значение за … по добив на уран. Но кое е странното? Това е още една крачка към войната против Иран! Това е факт! По тези съображения и за да не попадна в клопката на лъжата, към която ни подкарват, аз реших да не подкрепя тази интервенция в Мали и ще гласувам против. Постъпвайки така, аз оставам последователен, защото никога не съм подкрепял в миналото нашите престъпни интервенции в Либия и в Сирия и представям себе си като единствения парламентарист в тази страна, който подкрепя принципа на ненамеса и борба против престъпните
деяния.

Аз смятам също, че отдавна е дошло време да сложим край на нашето участие в ООН или НАТО и да излезем от Европейския съюз, ако тази Европа, вместо да бъде опора на мира и хуманизма, става средство
за нападение и дестабилизация на суверени държави в ръцете на финансовите магнати.

Накрая, аз бих искал да помоля нашето правителство да напомни на президента Оланд за задълженията, които произтичат от Женевската Конвенция по въпроса за спазването на правата на военнопленниците. Аз бях възмутен до дъното на душата си, когато чух по телевизията от устата на френския президент, че той се кани “да унищожи”, повтарям, “да унищожи” ислямските терористи.

При това аз не бих искал названието, което се използва за обозначаване на противниците на малийския режим… днес е станало практика да ги наричаме “ислямски терористи“… да служи за заобикаляне на задължението на всяка демократична държава да спазва правата на военнопленниците. Ние се надяване, че тези права ще бъдат спазени от родината на „правата на човека”. Накрая, преди да завърша своето изказване, позволете ми да обърна внимание на онази лекота, с която ние вземаме решение за влизане във война!!! Преди всичко, правителството действа без никакво разрешение от Парламента. Сякаш то има такова право. То изпраща в Мали оборудване и хора.

А Парламентът научава за това след известно време. И когато той започне да действат, както днес… да, на това заседание присъства само една трета от депутатите… и даже по-малко, ако говорим за френскоговорящите депутати. Тази престъпна лекота, която мен не ме учудва, произтича от Парламент на дресираните кученца, действащи по команди от политическите партии.
Благодаря.
"

www.facebook.com/photo.php

pik.bg/%D0%B8%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D1%8F-%D0%B5-%D0%BF%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0-%D0%BE%D1%82%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D0%BB%D0%B0-%D1%81%D0%B5-%D0%BE%D1%82-%D0%B2%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%B2-%D0%B5%D1%81-news100041.html

Гласувай:
43
1


Вълнообразно


1. anin - Браво! Благословен да е!
13.09.2013 07:08
Прекрасен е! Дано има вече повече такива смели и честни политици!
цитирай
2. anin - Разпространих го,
13.09.2013 07:15
Трябва повече хора да го видят!

Призовавам, хората които го гледат да го споделят с повече познати....
цитирай
3. mitkaloto - Браво!Дано има повече такива ев...
13.09.2013 08:20
Браво!Дано има повече такива евродепутати.Поздрави!
цитирай
4. syrmaepon - У нас скоро такъв депутат едва ли ще ...
13.09.2013 09:14
У нас скоро такъв депутат едва ли ще има, има много истини които чакат да бъдат изречени на висок глас
цитирай
5. mt46 - Така трябва да се изобличават лъжите!...
13.09.2013 09:28
"... На мен съвсем не ми е смешно, защото ръководителите на западноевропейските държави смятат народа за глупаци с помощта и с подкрепата на пресата, която сега се е превърнала в орган за пропаганда на съществуващата власт.

Почти навсякъде в света военните интервенции и дестабилизацията на режимите стават нещо обикновено явление. Превантивните войни стават правило и днес в името на демокрацията или борбата с тероризма нашите държави си присвояват правото да нарушават суверенитета на независими държави и да свалят техните законни ръководители.

Ирак и Афганистан станаха следствие от американска лъжа. След тях последваха Тунис, Египет, Либия, където благодарение на вашите решения нашата страна в първите редици взе участие в извършване на престъпления противчовечността, сваляйки във всеки случай един прогресивен или умерен режим и довеждайки на негово място ислямистки режим, първата инициатива на който –(и това е много странно)! – беше установяването на шериата. Същото става сега в Сирия, където Белгия, за свой срам, финансира доставката на въоръжения за ислямските бунтовници, които се опитват да свалят Башар ал Асад..."
цитирай
6. mt46 - Депутатите ни са загрижени за себе си, за запазване на статуквото...
13.09.2013 09:37
syrmaepon написа:
У нас скоро такъв депутат едва ли ще има, има много истини които чакат да бъдат изречени на висок глас

Същото се отнася и за протестиращите, както и за повечето медии...
цитирай
7. mt46 - Да, но...
13.09.2013 09:47
mitkaloto написа:
Браво!Дано има повече такива евродепутати.Поздрави!

Малцина имат смелостта да изричат неудобните истини...
цитирай
8. mt46 - Да, добрите примери трябва да са видни за повече хора...
13.09.2013 09:51
anin написа:
Трябва повече хора да го видят!

Призовавам, хората които го гледат да го споделят с повече познати....

цитирай
9. mt46 - Да, много силна реч, поразяваща като меч...
13.09.2013 10:03
anin написа:
Прекрасен е! Дано има вече повече такива смели и честни политици!

"... По този начин, в разгара на икономическата криза, когато все повече и повече белгийци изпитват трудности при плащането на жилището, храната, отоплението или лечението… и да, аз вече чувам, че ме наричат мръсен популист… а ето че министърът на външните работи е решил да предоставина сирийските въстаници 9 милиона евро. Разбира се, нас ще ни убеждават, че тези пари ще бъдат за хуманитарни цели… още една поредна лъжа! И, както виждате, нашата страна в последно време прави само това – участва в установяването на ислямистки режими в северна Африка и в Близкия изток..."
цитирай
10. kostas - А как ще коментирате изказването на нашият военнен министър ,че ще обучавами "сирийски войници"!!
13.09.2013 10:12
Кои са тези "войници" ? За коя кауза се борят? Какви ще са последствията за България и народа ни ? Това са убийци коита с викаве "Алах акбар" режат глави и изнасилват!!! Змията е в пазвите ни !!
цитирай
11. minevv - da
13.09.2013 10:16
Дано има вече повече такива смели и честни политици!

цитирай
12. didoignatov - Браво за постинга, Марине!
13.09.2013 10:18
Дали някога и в нашия Парламент ще чуем нещо подобно? Надали...

Поздрави!
цитирай
13. mt46 - Би ли дал линк!...
13.09.2013 11:23
10. kostas - А как ще коментирате изказването на нащият военнен министър ,че ще обучавами "сирийски войници"!!
10:12
Кои са тези "войници" ? За коя кауза се борят? Какви ще са последствията за България и народа ни ? Това са убийци коита с викаве "Алах акбар" режат глави и изнасилват!!! Змията е в пазвите ни !!
Коректно е да посочиш линк към публикация, където има подобно изказване... Иначе това, което твърдиш, е голословие, манипулация...
цитирай
14. kostas - * . mt46 - Би ли дал линк!... *
13.09.2013 12:52
http://www.focus-news.net/?id=n1825568
цитирай
15. mt46 - Повечето са лъжливи... Това им е професионален дефект...
13.09.2013 12:56
minevv написа:
Дано има вече повече такива смели и честни политици!


цитирай
16. danailvdimitrov - това момче е много смело-гледах го на времето и му се чудех
13.09.2013 13:01
Той засрами всички европейски "гей" политици!

Дано не го ликвидират както американците ликвидераха Филип Маршал и цялото му семейство понеже се канеше да издаде книга за истината за "11 Септември"

Бог да му е на помощ, а ние да си правим точните изводи.
цитирай
17. mt46 - Благодаря, Дидо!
13.09.2013 13:23
didoignatov написа:
Дали някога и в нашия Парламент ще чуем нещо подобно? Надали...

Поздрави!

У нас само Сидеров си позволява подобни откровения...
цитирай
18. mt46 - Доста странно /даже срамно/ предложение!...
13.09.2013 13:30
kostas написа:
http://www.focus-news.net/?id=n1825568

Ангел Найденов: България има предложение за обучение на либийски военнослужещи в съвместните ни поделения със САЩ
12 септември 2013 | 13:39 | Агенция "Фокус"
Начало / Армия
София. България има предложение за обучение на либийски военнослужещи в съвместните поделения със САЩ в Ново село и в село Граф Игнатиево. Това заяви на брифинг министърът на отбраната Ангел Найденов, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Найденов обясни, че това предложение е постъпило през юли от Американското правителство чрез посолството на САЩ в България.
„Позицията на Министерство на отбраната е за приемливост на предложението”, заяви още Ангел Найденов.
"Предложението е за по-активно използване на съвместните военни съоръжения в Ново село и в град Игнатиево, като това е предложение за подготовка и обучение на военнослужещи от либийската армия”, посочи военният министър. Предложението е част от съвместно споразумение между САЩ и Либия със съответно предложение към България да приеме тази мисия. „Това към това момент е двустранно предложение, но то се обсъжда и в рамките на НАТО и може да се очаква, че това ще бъде част от мисията на НАТО за следвоенното възстановяване на Либия и съответно подготовка и обучение на части от либийските сили за сигурност”, посочи още Найденов. Той отрече информацията, че става дума за подготовка на полицейски служители и части и повтори, че се отнася единствено за военнослужещи.
Министърът на отбраната обясни, че става въпрос за подготовка на 5 до 8000 военнослужещи в рамките на тригодишни ротации с численост между 150 и 200 човека за период между 5 и 8 години. Обучението ще се осъществява както от американски инструктори, така и от български военнослужещи.
„Към този момент продължават разговорите и всички детайли, свързани с правната рамка и финансовите измерения, включително и по отношение на статута на Сирия. Това е операция, която се включва във вече подписаното споразумение между България и САЩ за изграждането на военните съвместни съоръжения, включително и подготовка на представители на трети страни. Не се налага да се сключва отделно споразумение между България и САЩ”, посочи Ангел Найденов. Според него - Народното събрание трябва да бъде информирано, като вече е запознат и министър-председателят Пламен Орешарски.
Ванина НЕДКОВА
© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Информационна агенция "Фокус" е задължително!
цитирай
19. mt46 - Да, вчера четох за странното убийство на Маршал и на семейството му...
13.09.2013 13:40
danailvdimitrov написа:
Той засрами всички европейски "гей" политици!

Зано не го ликвидират както американците ликвидераха Филип Маршал и цялото му семейство понеже се канеше да издаде книга за истината за "11 Септември"

Бог да му е на помощ, а ние да си правим точните изводи.

А против неолибералната американска и западноевропейска гей-образна политика съм писал в предишни постинги и коментари...
цитирай
20. mt46 - Цитирам 2 коментара под клипа в Ю Тюб:
13.09.2013 17:03


ilovedrugseveryday преди 4 месеца

В България няма нужда от подобна военна намеса, корпорациите дойдоха и направо си грабят нашите богатства; злато, ценни метали и толкова много дървесина. О, Боже боли ме сърцето като видя какво изсичане на горите се случва... ;(

· 7
jivkuu

jivkuu преди 4 месеца

Да.Един народ може би не е в състояние да противодейства на такава глобалистка коалиция, вплетена с огромен поток от пари към финансовия ни сектор.Чесно да си призная, започвам все повече да се надявам ЕС да се разпадне.Нищо хубаво не идва за нас от там.Тях (европейските бюрократи)не ги интересува благосъстоянието на хората в България, а да използват нашите пазари за техни стоки и прокарването, чрез корумпираните ни политици на ограничаващи политики.Естествено за благодарност си затварят очите..
· 6 в отговор на ilovedrugseveryday (Показване на коментара)
цитирай
21. valeska - Ето така трябва да се говори в пар...
13.09.2013 17:41
Ето така трябва да се говори в парламент! Що не го изберем за наш депутат!
цитирай
22. stela50 - Поздрави за постинга !
13.09.2013 18:47
Дано има повече такива евродепутати ...
Смело, честно, откровено ...
Аплодисменти за белгийския евродепутат LAURENT LOUIS !
цитирай
23. ok3223 - Брависимо Марине!
13.09.2013 19:27
ЗА статията, че си се погрижил да я прочетем и ние.
Има хубави хора по света и не са малко, които се грижат истината да достигне до повече хора.
Гоолямо мерси ...
цитирай
24. pesho - Все повече хора отказват да бъдат ...
13.09.2013 21:29
Все повече хора отказват да бъдат маниплирани и надигат глас против несправедливоста и лъжата.

http://pesho.blog.bg/politika/2013/09/11/koi-stoi-zad-himicheskata-ataka-v-siriia.1147707
цитирай
25. mt46 - Още един пример - http://www.dnevnik.bg/sviat/2013/09/09/2137333_orban_kum_chujdite_kompanii_kolonizaciiata_svurshi/
13.09.2013 21:37
Унгарският премиер Виктор Орбан втвърди тона си към банките и големите мултинационални компании с бизнес в страната като заяви в парламента, че епохата на колонизация и големи пемалби е приключила.

Орбан и партията му "Фидес" се отправят към редовни парламентарни избори в първата половина н 2014г. с кампания, която започна рязко още с началото на есенния политически сезон. През август "Фидес" имаше двуцифрена преднина пред опонентите си, сочат данни на агенция "Ипсос", но почти половината от избирателите още нямат предпочитания.

Пред депутатите премиерът заяви, че очаква още конфликти с предприемачите, докато прокарва намаляване цените на енергията за домакинствата и притиска банките да поемат загуби, за да помогнат на клиентите си, сключили договори в поскъпнала чуждестранна валута като швейцарски франк или евро.

"Унгария е независима и суверенна държава. Епохата на колонизацията приключи. Намаляването на цените на комуналните услуги, премахването на режима на кредитиране в чужда валута и спасяването на семействата и техните жилища са национална кауза за нас", обяви Орбан при откриването на есенната сесия на парламента.

"Банките и големите компании, радващи се на монопола си в Унгария, трябва да свикнат с новата ситуация. Те бяха силни и социалистическото правителство се кланяше пред мощта им. Но сега ние сме по-силните и те трябв ада се пригодят към унгарците, а не обратното."

Икономическите и фискални мерки на кабинета нанасят загуби на банки и големи компании, повечето от които са чуждестранна собственост, коет опредизвиква критики от други правителства и Брюксел. Но в същото време Орбан извади страната си от списъка на ЕС с нарушители на бюджетните правила, в който престоя 9 години.

Той твърди, че е измъкнал Унгария от гръцки сценарий и е стабилизирал финансите на страната, но критиците му казват, че е съсипал доверието на инвеститорите към унгарската икономика.

През август предсрочно бе изплатен заемът от МВФ и по думите на Орбан "прекратихме непрекъснатия натиск, с който международните финансови организации се опитваха да ни наложат орязване на бюджетните разходи".
цитирай
26. mt46 - Добре е, когато има кой да чете!... И да мисли...
13.09.2013 21:44
ok3223 написа:
ЗА статията, че си се погрижил да я прочетем и ние.
Има хубави хора по света и не са малко, които се грижат истината да достигне до повече хора.
Гоолямо мерси ...

Разбира се, във всички страни има и хубави хора...
цитирай
27. mt46 - Аплодисменти!...
13.09.2013 21:48
stela50 написа:
Дано има повече такива евродепутати ...
Смело, честно, откровено ...
Аплодисменти за белгийския евродепутат LAURENT LOUIS !

цитирай
28. mt46 - ...
13.09.2013 21:52
valeska написа:
Ето така трябва да се говори в парламент! Що не го изберем за наш депутат!

По-добре е нашите депутати да се поучат. Или да се измитат...
цитирай
29. mt46 - Манипулираните и зомбираните винаги са в повече...
13.09.2013 22:43
pesho написа:
Все повече хора отказват да бъдат маниплирани и надигат глас против несправедливоста и лъжата.

http://pesho.blog.bg/politika/2013/09/11/koi-stoi-zad-himicheskata-ataka-v-siriia.1147707

цитирай
30. hatanasov - 25. mt46 - Още един пример -
13.09.2013 22:54
НО ВСИЧКИ ПРОПУСКАТ ДА КАЖАТ НАЙ-НАПРЕД, ЧЕ УНГАРИЯ ИЗПЪЛНИ РЕЗОЛЮЦИЯТА НА ПАСЕ И ПРОВЕДЕ ДЕКОМУНИЗАЦИЯ. ВСИЧКИ БИВШИ КАДРИ ОТ ВИСОКИТЕ ЕТАЖИ НА КОМПАРТИЯ, ПРОФСЪЮЗИ, АРМИЯ, МИЛИЦИЯ, ЧЕНГЕТА... ТАМ ОТДАВНА ПОЛУЧАВАТ МИНИМАЛНА ПЕНСИЯ. А ПРИ НАС Е ОБРАТНО. ТЕ СА НАВСЯКЪДЕ С ВИСОКИ ЗАПЛАТИ И НАЙ-ВИСОКИТЕ ПЕНСИИ..
цитирай
31. hatanasov - НЕ РАЗБРАХ...
13.09.2013 22:59
БЕЛГИЙСКИЯТ ДЕПУТАТ ОТ КОЯ ПАРТИЯ Е. И ДАЛИ ЗНАЕ, ЧЕ АКО НЕ БЕШЕ "ВЪЗДУШНИЯТ МОСТ" НА САЩ, КОЙТО РЕШИ ИЗХОДА НА ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА, СЕГА БЕЛГИЯ НЯМАШЕ ДА Я ИМА НА КАРТАТА...
цитирай
32. mt46 - ?
14.09.2013 13:10
hatanasov написа:
НО ВСИЧКИ ПРОПУСКАТ ДА КАЖАТ НАЙ-НАПРЕД, ЧЕ УНГАРИЯ ИЗПЪЛНИ РЕЗОЛЮЦИЯТА НА ПАСЕ И ПРОВЕДЕ ДЕКОМУНИЗАЦИЯ. ВСИЧКИ БИВШИ КАДРИ ОТ ВИСОКИТЕ ЕТАЖИ НА КОМПАРТИЯ, ПРОФСЪЮЗИ, АРМИЯ, МИЛИЦИЯ, ЧЕНГЕТА... ТАМ ОТДАВНА ПОЛУЧАВАТ МИНИМАЛНА ПЕНСИЯ. А ПРИ НАС Е ОБРАТНО. ТЕ СА НАВСЯКЪДЕ С ВИСОКИ ЗАПЛАТИ И НАЙ-ВИСОКИТЕ ПЕНСИИ..

А защо тази декомунизация не бе извършена у нас? СДС, НДСВ, ГЕРБ имаха цялата власт да го сторят...
цитирай
33. mt46 - За мен е без значение от коя партия е...
14.09.2013 13:16
hatanasov написа:
БЕЛГИЙСКИЯТ ДЕПУТАТ ОТ КОЯ ПАРТИЯ Е. И ДАЛИ ЗНАЕ, ЧЕ АКО НЕ БЕШЕ "ВЪЗДУШНИЯТ МОСТ" НА САЩ, КОЙТО РЕШИ ИЗХОДА НА ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА, СЕГА БЕЛГИЯ НЯМАШЕ ДА Я ИМА НА КАРТАТА...

Не е ли време да спрем да делим хората на "леви", "десни" и т. н.?....
цитирай
34. metlichina - !!!
15.09.2013 23:18
без думи..
цитирай
35. mt46 - Да...
15.09.2013 23:29
metlichina написа:
без думи..

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 14344665
Постинги: 2753
Коментари: 38362
Гласове: 126268
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Юни, 2021  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930