Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.09.2014 22:27 - ЦИГАНИЗАЦИЯТА НА НАЦИЯТА
Автор: mt46 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 5107 Коментари: 18 Гласове:
38

Последна промяна: 04.09.2014 12:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.
.
.

Българи сме    
Българи сме! И чудесно знаем
как да си ухаем... Да нехаем...
Благодатни сме. Прекрасно можем
и на чужденци да се предложим...

Дълготрайни сме. И доста траем...
Също можем сочно да ругаем.
Да крадем, да лъжем и да спорим -
кой е по-крадлив, лъжеотворен...

Българи сме! И отлично знаем
как на ближен гроб да изкопаем...
Знаем хиляди врати, вратички...
Можем да се продадем на всички...

Марин Тачков
22 юни 2014 г.

  За какво говорим на 2 септември 2014? Циганска каруца по път незнайно закъде
Вчера един не-българин (категориите „българин“ и „български гражданин“ трябва да се разграничават ясно, защото пропагандата всячески се старае да ги смесва и обърква) заяви: „Българите трябва да свикват, че са само едни от многото в България“.
Това е резултатът от „толерантността“, „мултикултурализмът“, „гражданското общество“, „позитивната дискриминация“ - въобще резултатът от 25 години демокрация в България.
  "Българите трябва да свикват".   С други думи: "ние, не-българите вече ще решаваме съдбата на българите - а те просто трябва да свикват".   Това означава нещо много ясно - българите ВЕЧЕ се намират в ново робство. Вярно, по-замаскирано и напудрено с изобилна демократична риторика.   Но робство.   С което те "трябва да свикват". Под игото...

Затова днес ще ви предложа една статия, публикувана преди доста време - през 1995 г., когато се забелязаха първите наченки на този смъртоносен за България и за българите процес. Една статия, усилено и старателно премълчавана от медиите, от политиците, от журналистите - и затова непозната за много хора.
Добре, че имаше и все още има свестни учени с будно съзнание, които да публикуват истинските статистически данни и изводите от тях.
И така, статията „Циганска каруца по път незнайно закъде“ от професор Петър Иванов...
 
   ЦИГАНСКА КАРУЦА   ПО ПЪТ   НЕЗНАЙНО ЗАКЪДЕ     (1995 г.)  
 
 image  
    проф. Петър Иванов     Варненски свободен университет  
 
  (Статията е от 1995 г., но с времето става все по-актуална. Разбираемо е защо контролираните медии и управляващите от всички цветове премълчават фактите в нея).
“Революцията” от 1989 г. бавно и неизбежно се превърна в маскарад. Нови маски, нови жестове, нови политически идеи и платформи скриват отчайващи истини: за корупцията и мафията, за зашеметяващата престъпност, за болестите и високата смъртност, за бедността, за свирепия глад. Но най-дълбоко е потулена, естествено, най-ужасната истина – истината за бъдещето на българите като нация.
По задачата за дебългаризирането на Балканите се работи от сто години. Изконни български територии се предадоха на всички съседни балкански държави и българското землище от 215 хил. кв. км. се смали първо до 170 хил. (Санстефанска България), а после – до сегашните 111 хил. кв. км.
В отнетите земи спрямо българското население се провежда открита асимилаторска политика: затриват се българското самосъзнание, език, национална култура, нрави, обичаи, традиции.
Известно е отдавна, че българското общество на територията на България винаги е включвало основна маса българи плюс определен брой етнически малцинства (турци, цигани, евреи, арменци и др.) През 1932 г. според националното преброяване всички малцинства представляват общо 16,3%, като турците са 608 000 души, циганите – 83 000 души. През 1956 г. турското малцинство възлиза на 656 000 души (голяма част от него през 1951 – 1952 г. се изселва), а циганите са вече 198 000 души. Преди печалния “възродителен процес” турците са вече около 1 200 000 души, от които по данни на турската преса 140 000 остават след “екскурзията” в Турция, където са и до днес. Преброяването през декември 1992 година сочи 1 078 000 турци, а циганите са представени с изключително съмнителната цифра 257 000 души. Според експертни данни и демографски екстраполационни анализи истинският брой на циганското малцинство през 1992 г. би следвало да е бил около 650 – 700 000 души, тъй като е налице трайна демографска тенденция циганският етнос в България за двайсет години да се удвоява. В същото време общото население на България, което след Освобождението от турско робство през 1878 г. винаги се е увеличавало, през последните десетина години рязко намаля в резултат както на масивни емигрантски потоци, така и поради ниската раждаемост на българския етнос и високата смъртност на целокупното българско население.
И така, в началото на Третото хилядолетие демографската картина на България е следната: общо население – 7 600 000 души, българи – 5 250 000, турци – 1 150 000 души, цигани – 1 100 000 души (Според циганските лидери 14,4% от населението на България е циганско, така че числата съвпадат), други малцинства – 100 000 души.
Ако демографските тенденции не се променят през 2020 г. циганите ще са приблизително 2 000 000 души, турците – 1 500 000 души, а другите етноси – 1000 000 души (тук следва да се прибавят и очакваните заради отворения Шенген незнайно колко имигранти, които може да са и стотици хиляди), а българите ще стигнат обезсърчаващото число 3 780 000 души, много голяма част от които възрастни хора и старци. През 2050 г. тези българи, които все още са останали, отдавна ще са екзотично етническо малцинство. Този факт беше предсказан преди десетилетия от уважавани професори статистици от Софийския университет и отдавна е обществена тайна, но поради понятни причини винаги е бил игнориран от политиците и държавниците на България.
През 70-80-те години на XXI век българи като етнос просто няма да има. Населението на държавата, която очевидно ще се нуждае от преименуване (ако вече не е част от друга балканска държава), ще се състои главно от цигани и турци в приблизително съотношение две към едно.
В момента в България тече изключително всеобхватен и дълбинен процес на циганизиране на нацията. Въпреки че този процес е най-очебийното демографско, социално, икономическо и духовно-културно нещо, което става на нашата територия, той е най-укриваният и най-премълчаваният поради включеността му в общата тенденция на дебългаризиране и съсипване на държавата ни, от които имат интерес както не малък брой солидни балкански и небалкански субекти (включително и международни институции и обединения), така и определени вътрешни сили и общности.
“Циган”, по-точно “ци хан” е понятие на повече от 2 200 г. Най-древният известен извор, където то е използвано като етнически синоним на скитничество, чергарство, номадство, е старинна китайска хроника “Бей Ши”. Още от тогава циган, циганин, освен като етнос се схваща и като специфичен начин на живот, който очевидно много харесва на някои протоиндуски демоси, настанили се в Европа и на Балканите.
И сега циганството е по-скоро мироглед, начин на живот и устройство на битието, отколкото етническа идентификация. Този начин на живот включва:
1. Леност, мързел, нагласа за неработене. През комунизма, когато имаше хиляди свободни работни места, циганите не ги заемаха. Протестиращите цигани никога не скандират “Искаме работа!”. Няма цигани, които да искат земя за обработване, тъй като този начин на живот отрича труда;
2. Егоизъм;
3. Безотговорност към семейство, деца, родители, държава;
4. Незачитане на институцията “собственост”;
5. Живот по схемата “Ден за ден”, без оглед и грижи за бъдещето;
6. Крадливост (най-характерна черта);
7. Лъжливост, измами, коварство;
8. Свадливост, конфликтност, отмъстителност;
9. Простотия и цинизъм;
10. Специфична примитивна романтика;
11. Традиционна престъпност (около 80% от осъдените по българските затвори са от циганския етнос; и това е така не само в България);
12. Страст към пари и особено към злато (прочутите златни накити и златни зъби на циганите и циганките);
13. Липса на хигиенни навици;
14. Силни афекти, емоционална инконтинентност;
15. Нахалство, бруталност и др.

Има и няколко мита, които битуват твърде отдавна и обикновено се поставят извън всякакво съмнение. Но те съвсем не са безспорни и според мен въобще не са верни.
Първият мит е, че циганите са бедни. Не е вярно. Всеки циганин има злато. Циганските булки се купуват за десетки хиляди левове. Почти всяка циганска къща има телевизор, видео, сателитна антена. Не са малко и циганските леки автомобили. Богатите цигани като процент не са по-малко от богатите българи. Само този, който не е виждал циганска сватба, цигански празници (Васильовден, Гергьовден и др.) и цигански погребения, може да счита циганите за бедни.
Вторият мит е, че циганите се нуждаят от помощ и грижи. Не е вярно. Поради манталитета си те не ги искат. За тях помощта няма нравствени стойности. Те се интересуват само от безвъзмездното получаване на пари или други материални неща (продукти, дрехи и др.). Схващат помощта, която получават, като успешно състояла се кражба от самото общество и се гордеят с нея. За сравнение при един българин получаването на социална помощ е и нравствен въпрос, и обикновено повечето бедни българи се срамуват от този факт.
Третият мит гласи, че циганите имат същите личностни качества като българите. Не е вярно. Генетично и психологически циганският етнос е твърде различен от българите.
Според четвъртия мит циганите крадат, защото са принудени да крадат. “Крадем и ще крадем, защото сме гладни” - казват самите цигани. Този мит също не е верен. Кражбата при циганите произхожда от самата им природа и е заложена в тях като традиционна форма на битие. Поради циганството си и най-ситият и най-богатият циганин не би се посвенил да открадне.
Петият мит твърди, че циганите са непоправими. Не е вярно. Съвременното общество по принцип притежава средства да промени начина на живот на даден етнос и да го социализира, а от там да измени в положителна посока и неговите нравственост, психични особености и поведение. За това има достатъчно красноречиви примери, например в САЩ по отношение на негрите и индианците.
В България циганите са над 60 автохтонни групи с характерни особености на битието си, със своя култура, обичаи и нрави. Не е прието да се женят извън своята група. Изповядват различни религии - от исляма до различните протестански секти. Говорят на различни езици: български, турски, влашки и, разбира се, цигански в няколко диалекта. Най-известните цигански групи са: йерлии (уседнали), кърдараши (чергари), лингурари (копанари), бургуджии (правят бургии), урсари (мечкари), келдерари (калайджии), грастари (ловари) и др. Тази еклектична система от най-разнообразни капсуловани групи фактически започва да доминира, като успешно завзема и духовно-културното пространство на България.

Как става това?

Първопричината е известната българска толерантност, граничеща с примирение и мазохизъм. Факт е, че циганите се чувстват много добре в България. Това прави силно впечатление на Запад; вестник “Дейли Телеграф” преди врме писа, че циганите са много по-добре в България, отколкото в съседните източноевропейски страни. Истината е, че циганите виреят там, където ги търпят. Такава търпимост към тях и тяхното асоциално поведение, каквато има у нас, не е възможна никъде по света. Можете ли да си представите какво би се случило с нашите крадливи и нахални цигани в Германия например, или даже в съседна Турция?
Символно значение има непонятен за мен факт, че в България сме заставени да наричаме циганите си “роми”, както те сами се наричат на циганския си език. Всички народи по света без изключение от хилядолетия назовават този етнос по обичайния древен начин с име, чийто корен е въпросното старокитайско “циган”, или с дума от собствения си език. За англичаните те са “цингаро” или “джипси”, за германците – “цигойнер”, за французите – “житан” или “боемиян”, за италианците – “дзингаро” или “житано”, за гърците – “циганос”, за руснаците – цъйган и т.н
Само в България сме длъжни не само да слушаме новини на чужд език, но и да идентифицираме един етнос с дума не от официалния български език. По същата логика би следвало например германците да ни се сърсят, че не ги наричаме “дойче”, а англичаните – че не ги наричаме “инглишмен” и т.н. Само много невежи хора не са в състояние да видят в този парадоксален реверанс към циганите истинския смисъл и далечната цел на подмяната. Новото за българина понятие “ром” му звучи необичайно и сякаш има друга семантична стойност. То му внушава: “Лоши сме, но сме си ние. И ти, българино, вече си длъжен да се съобразяваш с нас. А не ние – с теб”.
Според класическата Теория на културните кръгове (Ф. Гребнер, В. Шмидт и др.) в едно етнопространство (като българското) могат да възникнат нови връзки между елементите на националната култура, да се развият, да обхванат и да доминират цялостния духовно-културен процес и самото битие на демоса, както и неговото по-нататъшно развитие. Този културен кръг слага начало и/или съпътства ред същински етнически процеси: акомодация, адаптация, акултурация (изменение на националната култура), миксация (смесване на етноси), асимилация (в нашия конкретен случай просто циганизиране на българите).
Тези етнически процеси текат сега у нас. Според мен акомодацията и адаптацията са завършени с приемането от страна на държавата и обществото на наименованието “роми”. Понастоящем сме свидетели и участници на протичането на главния процес – акултурацията. В обозримо бъдеще на база на демографските реалии, за които вече говорихме, ще започне и процесът на асимилация на българското малцинство от преобладаващото циганско (и турско) население.
В същото време характерните за всяко съвременно гражданско общество процеси на социализация и инкултурация (постепенно приемане от страна на малцинствата на националната култура и на националния дух) при циганите у нас въобще отсъстват, даже съвсем напротив: българското мнозинство по култура и дух се променя в нежелана посока, циганизира се. Причините за това са: капсуловаността и етническата енергия на циганския етнос, нехайството на държавата и политиците, нихилизмът и апокалиптичността на обществото, външни фактори.
Неусетно в българската национална култура и в българската душевност навлезе циганското. Електронните медии, особено телевизиите, са задръстени от цигания. Каналите охотно показват направени с необичайни за друга тема захлас и умиление предавания и филми за циганите, например като филма “Черната лястовица”. Всички наши знаменити шоумени и актьори от ранния Тошко Колев с “Иръпшените” и Слави Трифонов до Георги Мамалев, Чочо Попйорданов (какво ли би казал дядо му Миле от македонската народна песен, ако го види да се прави на циганин), Мартина Вачкова, Камен Воденичаров и Тончо Токмакчиев, Мая Новоселска и Кръстьо Лафазанов, които определено имат силно въздействие върху обществената психика, считат за висше задължение да се изявяват в циганско амплоа.
Стилът на продукцията на доста солидни културни институти гравитира към циганското. Всеки ден в най-четените български ежедневници виждаме ярки прояви на цигански жаргон даже в заглавията на първа страница; виждаме откровени прояви на циганска субкултура в самото съдържание на материалите и в тяхната стилистика. Да ме прости Господ, но прекомерно много цигански мотиви и обсесии има в творчеството и на такива културни титани като Николай Хайтов, Йордан Радичков, както и при много по-скромните откъм възможности Дончо Цончев, Александър Томов и др.
Циганията вече е национално идентифициращ феномен. Тя спечели всички битки в естрадната музика в шоубизнеса, в аудиоиндустрията, в дискотеките и ресторантите, навсякъде. Националната интонационна среда и обществения саунд в държавата категорично, трайно и безвъзвратно са завоювани от циганско-българската чалга. Българското вече не се идентифицира с “Излел е Делю хайдутин”, а с мегахита “На теслата дръжката”.
Еманацията на българската национална култура вече отдавна не е Николай Гяуров, а … сливенският циганин Кондю с неговите абсурдни ала Димчо Дебелянов, представете си, чалга-парчета. Кондю е символ на циганизирането на българската култура и на българския дух и е първият триумфатор и вестител на финала на циганската акултурация на България. Той като всички гении е изпреварил малко времето си и всъщност е знаменателна фигура от бъдещето на България, любезно и милостиво украсила скромното ни настояще.
Промяната на националната идентичност на българите в посока на циганизиране особено остро се усеща при по-младите. Освен чалгата като музика, младите, в това число и студентите даже е от престижни университети, все повече харесват циганско-турските танци (кючеци, гюбеци) с всичките ориенталски иширети – върху масата, с бутилки, с метли и др. Без тях за жалост вече не става никакъв купон. В самото начало на циганската културна инвазия циганското се вижда просто като мода (спомняме си световното модно увлечение по “Джипси кинг” преди години), впечатлява безобидната му забавна страна, схваща се като необичайна екзотика. В циганията има и привлекателни за някои хора откровени ескапистки елементи (ескапизъм – бягство от действителността). Но постепенно циганското става близко, става привичка, става нужно. И… навлиза в собствения духовен идентитет, влиза в душевността на българите.
Циганският жаргон, циганско-тарикатското поведение и особено циганската безпардонност и хиперсвобода също се харесват на по-младите, очароват ги като контрапункт на прозаичните и затруднителни семейни, училищни и обществени задължения. Най-трагичното е, че успоредно с това и поради това, в българското национално самосъзнание избледняват патриотичните идеи и мотиви, губи се националният дух. (Кой още харесва българските възрожденски песни?) Интериоризират се както циганският начин на мислене, така и характерната циганска безнравственост.
Циганският модел на поведение вече е наложен в обществото ни. Кражбите, също като в циганските групи, в България вече не са нравствено укорими. Даже и премиерът не се трогва от очевидни злоупотреби, присвоявания и золуми. Лъжата и измамата, включително и политическата измама вече въобще не впечатляват българите, защото съвсем по цигански те ги считат за най-нормални, даже похвални неща. Евалла за гяволъка, бате. Също както при циганите нахалството, примитивната хитрост, двуличието и ласкателството заместват отдавнашните български добродетели като доброта, достойнство, честност.
Социалнопсихологическите изследвания показват, че българинът все повече става циник и егоист. За него всяка почтена постъпка е смешна и нелепа. Той все повече мрази труда и се срамува от него. Все по-много използва цигански номера (рушвет, изнудване, просия, издевателството и др.) И все по-често като циганина мисли и планира само днешния си ден; става все по-безотговорен към собственото си бъдеще.
Всичко това можем да го видим като факт и в самия български парламент. Там словесните и ръкопашни схватки са типично по цигански нагли и с гротескна афектация, а работата – по цигански вяла и безотговорна. Въобще налице е очевидна тенденция цялостното обществено поведение на българите да става по-просташко, по-циганско. В този контекст съвсем логично възниква въпросът “Какво прави държавата?”. Този въпрос обаче може да бъде зададен само от трогателно простодушен лаик.
Всички нормални българи отдавна знаят, че държавната система у нас е заменена от братовчедско (орионско или олимпийско) обединение на властници, грижещи се по цигански първо и единствено за себе си. А самата държава е най-корумпираната, най-крадливата, най-престъпната, най-лъжливата и поради всичко това най-бедната и най-изостаналата (Албания наскоро ни задмина по икономически растеж) в Европа.
Сега, знам, че тук веднага щръкват контрааргументите “Шенген” и “Европейски съюз”. Но те не приличат ли твърде много на мънистата на капитан Кук, които той раздавал на простите и наивни туземци при завладяването и разграбването на техните острови? Българската държава като никоя друга в света пряко и откровено по най-различни начини толерира циганите. Как?
Тя се погрижи да им създаде изключителни комфортни условия за контрабанда. Изгради им хиляди най-различни битаци и контрабандни пазари; допусна пълните им с контрабандни стоки бараки, палатки, навеси, юрти и кьошкове по всички по-големи улици и площади на страната. Циганите завладяха и българските курорти със сергиите, с каруците си, с мечките си. Ежедневно на Дунав мост им е осигурен практически безплатен влак за контрабандна търговия до Румъния със специално безпроблемно митническо “обслужване”.
Подобни екстри има и на другите граници, само и само контрабандната им куфарна търговия да няма никакви проблеми. Познайте сега след падането (дай, Боже) на Шенген, кой ще дойде в България, дали няма да са циганите на всички балкански народи? А кой от България ще тръгне из Европа със сезалови торби и ножовки? Айфелова куло, горко ти! Орешарски, вади парите за скраба!
Нашата държава си затваря очите за циганския монопол върху производството и търговията със спиртни напитки. Ментетата на царкировите мургави технолози и търговци заливат цялата страна. За родните алкохолици и пияндета употребата на алкохол е като руска рулетка. Затова след всеки запой те неистово се радват, по ъндърграундски пеейки горанбреговичовата “Пролет пукна, ние – не!”
Държавата не иска да види и да контролира изключително доходоносния цигански бизнес с покривните изолации, със сапаните и др. Особено внимателна е тя с циганския скраб бизнес, чийто висш пилотаж е кражбата, насичането и търгуването с цветни метали. Наскоро правителството много срамежливо и учтиво помоли крадците на метали и кабели, създавайки огромни проблеми и загуби на обществото, да си помислят и ако обичат да се помъчат повече да не правят така, защото никак не е хубаво.
Тук се появява фамозната фигура на крадеца на праск…, пардон, на кабели: ловък, мургав, с ореол от волтови дъги, безстрашен (краде кабели направо от тролейбусното трасе и от действащите далекопроводи, реже опашката на лъва от софийския Лъвов мост, даже може да си отреже каквото си иска и от чапкъновата бронзова София), красив, почерпен и весел.
Ах, де го Емилиян Станев!
Държавата нехае и за това, че циганите никак не обичат данъчните служби и затова не плащат нито данъци, нито такси, нито нищо. Да знае някой циганско семейство, което да си е платило данъците, тока, водата, сметта? Някой да е виждал циганин с билет? Няма такъв. Гинес чака. Циганите са имунизирани и срещу всички номера, които измислят данъчните, Здравната каса, Топлофикацията, ВиК-то и Енергото (като например смяната срещу 17 лв. на работещия ти водомер, уж за да се провери и регулира). Да сте чули за сменен цигански водомер или да сте виждали инкасатор в цигански квартал?
Дали циганите не ще си сменят паспортите и дали ще си платят за това или разноските пак ще се поемат от държавата, т.е. от работещите българи?
Самонастанилите се в чужди имоти в страната с много малко изключения са все цигански семейства. В Пловдив, София, Варна, Русе, Търново - навсякъде циганията пронизва самото сърце на градовете с всичката си мръсотия, кражби, цигански песни и пиянски свади.
Всеизвестно е, че в цяла България циганите крадат безогледно по всички възможни начини. Опустошават лични имоти и стопанства, обществена собственост, национални богатства. Селата са пропищели от набезите им по селскостопанската реколта, по инвентара, по имуществото на селяните. Годишно хиляди декари гора се изсичат. Продукцията от ниви, зеленчукови градини, овошки и лозя се обира и се пренася в късна доба по циганските махали. Утре вечер пак. В градовете денонощно се шета по складове, къщи, апартаменти. Знаменити цигански школи подготвят квалифицирани крадци, джебчии, просяци, врачки и измамници.
На всяко по-значимо публично място из България (площад, гара, пазар, парк, болница, даже пред училища и детски градини) можеш да видиш цигани, чакащи своя удар на деня. На всяка автогара, не без благосклонността на полицаите, поне няколко дружинки цигани търсят наивници за играта “Тука има, тука нема”. На всяка по-голяма магистрала – млади цигански жрици на платената любов. До всяко училище – барака или сергия с циганин. Във всеки парк – цигански атракции.
Пред всяка църква – просещи и благославящи цигани. По всяка улица – циганин, продаващ чорапи или гащи.
На всяка пейка – циганка, която иска да ти гледа на ръка. Българската държава е единствената държава в света, която разрешава на нейната територия да функционира паралелна съдебна система (циганското мешере). Само в България има цигански партии. Те се канят солидно да влязат в Парламента; искат си и цигани – министри. Само в България циганските движения и циганските лидери се радват на открита политическа подкрепа и на ухажване, особено преди избори.
Само в България има нелегална стройна “аристократична” система, включваща цигански цар (цар Киро и царица Костадинка), цигански барони, цигански принцове и принцеси, с които българските власти общуват по всички правила на дипломатическия протокол и които се ползват с почти президентско благоволение.
Накрая и малко сметки. Ако се приеме, че за физическото оцеляване на едно лице днес в България са нужни два лева на ден (за всичко: храна, дом, отопление, осветление, дрехи, обувки, обучение, лечение и др.), което е на границата с немислимия минимум, следва, че за 2000 г. за издръжката на българските цигани е била нужна сумата от 800 000 000 лв. Фактът, че циганите в края на годината са реалност, говори за усвояването от циганския етнос на най-малко тази сума. Тоест, разходната част на този специфичен бюджет е налице. Каква е приходната част? По експертни данни тя не би могла да изглежда много по-различно от:
1 Социални помощи и др. ( от общо 319 000 000 лв.) 210000000 лв.
2 Кражби 340 000 000лв.
3 Неплатени задължения (ток, вода, данъци, такси и др.) 50 000 000лв. 4 Черна икономика и контрабанда 160 000 000лв.
5 Трудови доходи 30 000 000лв.
6 Други източници (помощи, дарения и др.) 10 000 000лв. Всичко: 800 000 000лв.
Коментарите не са нужни. Всичко се вижда много ясно. Цифрите говорят за себе си и всеки може да направи заключенията си. От всичко казано до тук следва елементарният логичен извод за фактическата дискриминация на българите в собствената им държава. По всички линии българският етнос е потърпевш от циганите.
Чрез държавата и държавния бюджет трудът на работещите българи е експлоатиран в полза на циганското етническо малцинство. Фактически българите не са равни с циганите пред законите на България. Циганите са над или извън много закони, например за задължителното образование. Циганите са ненаказуеми. Дали ще накажат циганите, които посред бял ден убиха професора в София? А тези, които обират вече цели влакове? Или тези, които нападат цели квартали?
Циганите имат редица скрити и явни привилегии, включително и при изплащането на социалните помощи. За разлика от циганите бедните българи много рядко са обект на внимание от страна на правителствени и неправителствени организации и институти. Даже и в такава важна и деликатна сфера като духовността българите са ощетени. Навремето в Парламента министърът на образованието каза, че изучаването на исляма в българските (!) училища е по-напред и е по-обхватно, отколкото изучаването на българската конституционна православна вяра.
Ето защо вече съвсем правилно навсякъде образът на Майка България се свързва с циганите. Този образ, точно както го представят европейските телевизионни канали (Евронюз, например) представлява циганска каруца с надпис “Към Европа”, натъпкана с многолюдно мръсно и весело циганско семейство, теглена от стара кранта по кален път незнайно за къде.
Всъщност можем ли да се досетим къде води калният път? Той ни води към бъдеща циганска държава на сегашната българска територия, която гостоприемно ще приюти балканските и европейските цигани по подобие на евреите в Израел. Доскоро тази циганска държава се планираше по север. Очевидно стратегически европейски съображения са наложили слизането й на юг на Балканите.
Тази парадигма е единствената, която обяснява всички необясними неща, които се случиха в икономическия, политическия, социалния и духовно-културния живот у нас през последното десетилетие.

Бог да пази България!
 
  Това беше статията на професор Петър Иванов "Циганска каруца по път незнайно закъде", публикувана през 1995 г. Както е видно, за голямо съжаление никой в България не си е направил необходимите изводи от нея - а ако ги е направил, има твърде влиятелни сили, които пречат да се вземат необходимите мерки, произтичащи от тези необходими изводи.   За повече правдива демографска статистика, ето линкът на Центъра за демографска политика (неправителствена организация), в чието ръководство е проф. Петър Иванов):  
Център за демографска политика
 
 
Любомир Чолаков
sites.google.com/site/sajttnalubomircolakov/za-kakvo-govorim/za-kakvo-govorim-na-02-septemvri-2014-ciganska-karuca-po-pt-neznajno-zakde

Гласувай:
38
0


Вълнообразно


1. анонимен - Много тъжен край за България. Не я ...
04.09.2014 07:13
Много тъжен край за България. Не я унищожиха нито византийци, нито турци нито фашисти, но ще я унищожи американската демокрация.
цитирай
2. leonleonovpom2 - Здравей, Марине!
04.09.2014 09:52
Може би такава съдба е отредена на България в ЕС - да стане циганско гето. А услужливи политици в нея винаги са се намирали, още от създаването й-да служат на чужди интереси-така, че това не е трудна задача
Реално циганите са около една шеста от населението, може би има и безотчетни, което ще рече над милион!
Те създават и лошия образ на българина-тук се турчеят, а във Франция, Германиия, Швеция са ...българи
Приятен ден!
цитирай
3. batogo - !!!:))) Поздрав!
04.09.2014 10:17
Статията на професора разкрива цялата истина за целенасочената циганизация и за податливостта на по-примитивните българи към този процес. Всяка проява на толерантност спрямо наглостта и простащината е безсмислена и води само до такива последици. Това, което се случва в България, не е продукт на демокрацията, защото демокрацията е игра със точни и строги правила. Хаоса, слободията и анархията нямат нищо общо с демокрацията, колкото и на някои да им харесва да правят паралел между тях, защото демокрацията, както бриджа, е игра с точни и ясни правила, за интелигентни и осъзнати хора с ясна морално-етична ценностна система, характер и воля, а не за плужъци! Плужъците създават това, което цари в България!
цитирай
4. mt46 - Добре...
04.09.2014 12:13
batogo написа:
Статията на професора разкрива цялата истина за целенасочената циганизация и за податливостта на по-примитивните българи към този процес. Всяка проява на толерантност спрямо наглостта и простащината е безсмислена и води само до такива последици. Това, което се случва в България, не е продукт на демокрацията, защото демокрацията е игра със точни и строги правила. Хаоса, слободията и анархията нямат нищо общо с демокрацията, колкото и на някои да им харесва да правят паралел между тях, защото демокрацията, както бриджа, е игра с точни и ясни правила, за интелигентни и осъзнати хора с ясна морално-етична ценностна система, характер и воля, а не за плужъци! Плужъците създават това, което цари в България!

Но защо не бяха създадени строги , ясни и точни правила /закони/ от демократичните и проевропейски партии СДС, НДСВ, ГЕРБ, които бяха на власт 12 години?...
цитирай
5. mt46 - Благодаря!...
04.09.2014 12:30
leonleonovpom2 написа:
Може би такава съдба е отредена на България в ЕС - да стане циганско гето. А услужливи политици в нея винаги са се намирали, още от създаването й-да служат на чужди интереси-така, че това не е трудна задача
Реално циганите са около една шеста от населението, може би има и безотчетни, което ще рече над милион!
Те създават и лошия образ на българина-тук се турчеят, а във Франция, Германиия, Швеция са ...българи
Приятен ден!

Циганизацията, чалгаризацията, мутризацията са явления от най-новата ни история /началото на "прехода"/... Демографският срив, безработицата, бедността са съвременните бичове на българския народ... Без гражданска съпротива сме обречени...
цитирай
6. mt46 - Натам отиват нещата...
04.09.2014 12:34
kushel написа:
Много тъжен край за България. Не я унищожиха нито византийци, нито турци, нито фашисти, но ще я унищожи американската демокрация.

Съвременният геноцид има по-съвършени методи на действие, отколкото в миналото...
цитирай
7. batogo - !!!:)))Щом ме питаш, ще ти отговоря, Марине...
04.09.2014 14:26
Не бяха създадени от никого такива ясни, демократични правила и закони у нас, защото бившите ченгета, московските им господари и турските мекерета, представляващи главата на мафията в България, нямаха интерес от ясни правила, а от хаос, в който да си осъществяват безпрепятствено далаверите и всеки, който се опитваше да създаде някакъв ред, биваше компрометиран, заплашван и оплюван. А освен това у нас във властта почтените хора не са много и не са популярни, понеже навсякъде по върховете на държавата преобладава контингента на мафията или хора приближени и зависими от този престъпен контингент. Схващаш ли?!
цитирай
8. mt46 - Не може за всичките ни неуредици и беди да се оправдаваме с ДС и с Москва...
04.09.2014 18:38
batogo написа:
Не бяха създадени от никого такива ясни, демократични правила и закони у нас, защото бившите ченгета, московските им господари и турските мекерета, представляващи главата на мафията в България, нямаха интерес от ясни правила, а от хаос, в който да си осъществяват безпрепятствено далаверите и всеки, който се опитваше да създаде някакъв ред, биваше компрометиран, заплашван и оплюван. А освен това у нас във властта почтените хора не са много и не са популярни, понеже навсякъде по върховете на държавата преобладава контингента на мафията или хора приближени и зависими от този престъпен контингент. Схващаш ли?!

Явно повечето българи са съгласни или примирени с повсеместната корупция, със слободията, с бандитизма, с партизанщината и с другите ненормалности, щом няма общонародни протести срещу новите ни поробители...
цитирай
9. milady - Ето това е пОст за Първа .Браво, маринчо;) пускай го всеки ден...
04.09.2014 19:55
Представяме класацията на Центъра за демографска политика /2013 г.

1.Българското население намаля под 7 милиона, колкото е било през 1947 г.

2.Броят на новородените бебета е спаднал за последните две години със 17,5%.

3.По смъртност на населението (14,32‰) България зае първо място в Европа.

4.Вече имаме 183 напълно обезлюдени села-фантоми.

5.В 1398 градове и села (26,2% от всички селища) етническите българи вече са малцинство

6.България е европейски шампион по безработица (официална 11%, реална 25%).

7.Разходите от бюджета за издръжка на циганите станаха 3,2 милиарда лева.

8.Нарастват социалните конфликти - блокадите; масовите протести са с 21% повече от 2011г.

9.По благополучие (wellbeing) падаме на 140-то място, между Чад и Сенегал, от 155 страни.

10.Намалява интелигентността на нацията (National IQ Scores). Вече сме чак на 47-мо място.
цитирай
10. mt46 - http://www.faktor.bg/novini/balgariya/18974-prof-petar-ivanov-stavame-tziganska-darzhava-harchim-4-mlrd-za-izdrazhka-na-plodovitite-romi.html%7D
04.09.2014 21:48
​Зловещо, ние сме европейски шампион по изчезване на нацията

Прости и алчни политици и некадърното правителство скриха истинските резултати от преброяването

Заради хитрия посткомунизъм 2 млн. напуснаха Родината

Интервю на Иван Атанасов

Професор Петър Иванов е заместник - председател на Центъра за демографска политика в България. Член на надзорния съвет на Националната агенция за помирение и арбитраж, университетски преподавател и ръководител на катедра "Психология" във Великотърновския универститет. Пред Faktor.bg известният учен коментира появилия се преди седмица доклад на ЦРУ, който отрежда на страната ни обезпокоителното шесто място по смъртност в света, както и други аспекти, свързани с демографската криза в държавата.

- Професор Иванов, в края на миналата седмица ЦРУ публикува доклад, в който ни нареди на шесто място по смъртност в света. Доколко тази информация е достоверна, защо сме стигнали до тази криза?

- Аз нямам съмнения за достоверността на демографските данни на ЦРУ. Според тях катастрофата у нас става все по-голяма и по-голяма. В сравнение с миналата година раждаемостта е намалена от 9,07 до 8,92 промила, и от 206-то място се смъкваме на 210 място от 224 страни в световната ранглиста по раждаемост. По смъртност се качваме от 8-мо на 6-то място, а само преди 5 години бяхме на 23-то място. Противно на всякакви демографски доклади на министър Хасан Адемов и на "учените" от БАН, емигрирането се увеличава и нетното миграционно салдо става от минус 2,86 на минус 2,89 промила. Тези данни определят трагичното годишно намаляване и изчезване на българското население. То вече се качва от минус 8,1 промила на минус 8,3 промила, което по прости сметки прави точно 57 475 души. По намаляване и изчезване на населението ние определено сме европейски шампиони и сме от първите в света, по-зле е само Сирия и един - два острова. Според ЦРУ българите съвсем не сме 7,3 млн., както ни излъга „Преброяване 2011”, а сме много по-малко - 6 924 716 души (юли 2014 г.). Детската смъртност е цели 15,08 промила, почти два пъти по-голяма от официално обявените от НСИ за 2012 г. 7,8 промила. Очевидно е, че усилията на поредното некадърно правителство, подпомогнато от казионните институции като БАН, НСИ и други, с техните конференции, "изследвания" и преброявания, да скрие печалните демографски истини, за да не се затруднява, докато е на власт, са напълно безполезни. Целият свят знае : България се топи и изчезва. Питате защо сме допуснали демографската катастрофа, отговорът не е прост и не е кратък, мисля, че причината е в унинието на българите, ние сякаш сме загубили надежда за приличен живот като нация.

- Нормално ли е в България да има повече смъртност, отколкото в Афганистан, Сомалия и други страни с военни и социални конфликти, както твърдят агентите на щатското разузнаване?

- Ако се вгледаме в хората, които ни управляват няколко десетилетия, няма нищо за чудене. Нормално е. Не може едни прости и алчни хора, каквито са "водачите" ни, да намерят добрите решения в икономиката, в здравната система, в социалната сфера и т.н. Всичко това води до висока смъртност. Ние сме най-болната нация в Европа, шампиони сме по инфаркти, инсулти, рак, диабет, астма и други болести.

- Заявихте, че преброяването на населението през 2011-а година от Статистическия институт е грешно, подозиратели ли умисъл, или грешката е случайна?

- Преброяването е планирано да показва не реалността, а да ни представя една изкривена картина: няма демографска криза, броят на населението е преувеличен, циганите намаляват и се свършват, детската смъртност е занижена и т.н. Всичко това напомня за информационното затъмнение за катастрофата в Чернобил преди години.

- Какви са начините за справяне с демографската криза? Как да съхраним българската нация?

- Не знам. Не е моя работа. Нали има министри, премиери, президент, депутати, БАН?

Никой нищо не прави за решаване на демографските проблеми, това означава приемане на съдбата ни на умиращ народ.

- По данни на ООН 19 от 20-те най-бързо намаляващи държави по брой население са бивши или настоящи социалистически страни. През 1960-а година обаче, празнуваме раждането на осем милионния българин. Кой е виновен за настоящия срив - комунистите, прехода, демокрацията?

- През 1989 г. щяхме да станем 9 млн., но после само за 2-3 десетилетия се сринахме до 6 млн., тъй като 2 милиона предпочетоха да напуснат България, която беше опустошена и окрадена от хитрия посткомунизъм, т.е. от преквалифициралите се на капиталисти бивши комунисти и техните деца и роднини. По прости сметки след точно определено число България ще изчезне. Ако тенденцият се запази, през 2134-а година последният българин ще си замине.

- Кой е най-големият проблем пред запазването на българската нация днес?

- Циганизирането е най-сериозният проблем на България. Цели 3-4 милиарда лева годишно отиват за издръжка на плодовитите цигани. Много скоро те ще станат доминиращ етнос и държавата ще стане циганска. А българите ще изчезнат.
цитирай
11. f873 - Това е бившото АОНСУ където не вл...
04.09.2014 21:49
Това е бившото АОНСУ където не влизаше кой да е.
Истории за него няма да намериш преди 89-та. И Ахчиева с бялата волга като прокламатор на перестройката след 86-та не отвори дума и до сега за подобни места.
цитирай
12. mt46 - http://pressadaily.bg/publication/8464-%D0%9F%D1%80%D0%BE%D1%84.-%D0%9F%D0%B5%D1%82%D1%8A%D1%80-%D0%98%D0%92%D0%90%D0%9D%D0%9E%D0%92:-%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D
04.09.2014 22:03
-Какво ни пречи да сме като другите - политиката на управляващите или манталитетът на българина?

-Дълбокото ми убеждение е, че ни пречи деформацията на националната психика на българите след петвековното турско робство, то е променило съзнанието ни. Пречи ни и самата държавна уредба със законите си.

-Посочете пример.

-Държавната ни уредба е такава, че не позволява да има богати и предприемчиви хора. В България няма нормата, която да дава право само на един, най-големия член от семейството, да наследи целия имот. Имотите се раздробяват и постепенно всички стават еднакво заможни, в смисъл бедни. Няма я средната класа и другите, да ги кажем едри земевладелци или индустриалци, които да вложат пари и да създават много работни места. Да, сега има богати, но те не са като братята Евлоги и Христо Георгиеви, като Минчо Палавеев и още много дарители патриоти.

-От картата на България изчезнаха доста села, обезлюдяването продължава.

-В България има 183 села фантоми! НСИ сочи, че в тях не живее нито един човек! Заради политическата обагреност на подобни изследвания според мен те са и повече. Ако се вгледате във факта, че 1262 селища (24% от всичките 5329 населени места) са с население от 10 и малко повече от тях – до 99 души, това означава че след 10-20 години те също ще изчезнат, понеже всичките им жители са възрастни.

-В колко места в страната етническите българи са по-малко?

-По официални данни в 26% от всички населени места в страната, това са 1398 селища, етническите българи са малцинство сред турци, роми и др. И тази тенденция се усилва. След години ромите ще станат най-много и това не е новина.

-Но НСИ твърди, че населението от ромски произход е намаляло с 14% за десет години?

-Не знам как да нарека това - смешно, тъжно или абсурдно. Когато се твърди това, означава, че майките от този етнос раждат средно по по-малко от две деца. На кого да вярваме - на очите си ли, или на НСИ? Та самият статистически институт има изследване, в което се казва, че само един процент от жените от българския етнос имат по три или повече деца, докато при ромите данните сочат, че 35-6% ???са тези, които имат над четири деца. Как тогава този етнос е намалял, невъзможно е.

-Какви мерки трябва да се вземат, за да не се случи този демографски апокалипсис, за който говорите? Или сме закъснели?

-Държавата ни е погинала. Трябват крути, много крути мерки. С национална програма, ангажираност на всички сектори - в сферата на образованието, на социалните дейности, ако щете и в сферата на контролиране на раждаемостта, на здравеопазването. Но е късно, много късно. Държава, която има такъв отрицателен прираст, на първо място в света, тя вече е смазана. Унижена от политиците си, които виждат - да, виждат! - но не чуват.

-От години се говори за интеграция на ромите, на другите етноси, но резултатът е нулев, толкова много пари се похарчиха за това.

-Т.нар. интеграция я наричам тъп термин. За нея са похарчени стотици милиони, а някой да е виждал интегриран ром? Е, има някои изключения. Но тя не се получава, защото е свързана със социално-икономическия статут на човек. У нас текат много опасни етнодеформационни процеси, но никой не се интересува от тях.

-Какво имате предвид?

-Погубва се културната идентичност на българите. С начина си на живот ние ставаме повече роми. Вместо ромите да възприемат българските и християнските ценности, ние станахме по-тарикати от тях! Загърбихме отколешни православни добродетели. Защо? Може би ни е по-лесно...

-Но тези негативни характеристики, които посочихте, все от ромите ли идват?

-В периода, когато българинът не е бил атеист, а дълбоко вярващ човек, тарикатството, кражбата, измамата и лъжата не са били сред нашите ценности. Българите днес са бездушни, безропотни и наистина нещастни. Безотговорни в много отношения, и дори към собствения си живот. Освен влиянието на ромите ние се и турцизирахме. Влезте в която и да е книжарница и ще видите колко турски книги има преведени. За сериалите на съседите ни по най-големите телевизии да не говорим. Освен това погледнете в интернет колко турски имена са предпочитани за новоредените. Натиснете на името Инджи и ще видите за какво говоря. Ако си затваряме очите, просто ще изчезнем.

-Не казахте нищо позитивно. Няма ли по-добра новина, прекалено черноглед е разговорът ни.

-Не го казвам, за да стряскам. Казвам го, за да си отворим очите и да действаме. Няма време! Знаете ли, че след години, може би две-три десетилетия - тогава, когато ромите ще са мнозинство в България, е логично да има не само президент, но и председател на Народното събрание, който да е ром. Това никак не е невъзможно, щом САЩ имат афроамериканец за президент.
цитирай
13. mt46 - http://glasove.com/vutreshni-glasove/41156-ani-ilkov-stranata-e-selska-naselenieto-e-selsko-a-inteligenciqta--selqndurska
05.09.2014 11:37
"... Политически цирк! Това с революцията не проработи!

СДС се отказа от по-радикални действия и програми и се отдаде, в лицето на своите лидери, на себеобогатяване. Това е огромният провал. Озападняването през СДС, което дойде 1996г., е един гротесков модел. Какви партии, какви "пет лева", какви глупости?! Че вие не им взехте на комунистите притежанията, че вие нито един бандит не вкарахте в затвора, че вие не се отказахте от нито една обществена благина - от мерцедесите, от скандално високите си заплати, от разврата, в който живеехте, както в късния Живковизъм... А ще ми говорите: Вижте как се озападнихме! Вижте каква Християндемократическа партия направихме! И когато му кажеш:

Абе 'що се возите на тези шибани мерцедеси и беемвета?,

Те ти викат: Ами не може! Иначе държавата ще изглежда кофти! Ама тя изглежда кофти точно с вашите мерцедеси! Мислиш ли, че ако Англия беше бедна страна, те щяха да се возят на скъпи коли? Впрочем там член на Камарата на общините не се вози на толкова скъпа кола и не взима повече от един професор в университет. Не взима! Сто пъти съм го казвал. Ето това наричам гротеска. Значи, от една страна, копираме западния модел, от друга страна, прилагайки го тук, така го изкривяваме, че той се превръща в гротеска, в пародия.

За комунягите не искам и да говоря!

Тия, които се мъчиха да управляват страната - един го утрепаха като куче, друг умря като куче в чужбина, трети умря като куче от алкохолизъм. Това всичко трябваше да бъде насметено по затворите още на третия ден по времето на управлението на Филип Димитров. Но не стана. Нищо особено не стана и по време на управлението на Иван Костов. Все западният модел, все бавният път, все "ние няма да говорим за революция"...

Населението е доведено до системно и отчаяно оглупяване.

Затова хвърли властта на този с гротескното име "цар". Защото се отчая от това как СДС управлява - бавно, нерадикално, лигаво, високомерно, с огромни заплати, с разбухнал държавен апарат..."
/Ани Илков/
цитирай
14. gosho568 - Сложна тема...
05.09.2014 12:00
Наистина е жалко, че много от българите, вече са с по цигански манталитет и от повечето роми... за жалост!
цитирай
15. mt46 - Така е...
05.09.2014 20:04
gosho568 написа:
Наистина е жалко, че много от българите, вече са с по цигански манталитет и от повечето роми... за жалост!

цитирай
16. planinitenabulgaria - Брависимо
08.09.2014 23:03
за тази статия!!!
цитирай
17. mt46 - http://www.silnabulgaria.com/%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B4%D0%B0%D1%82-%D0%B7%D0%B0-%D0%BD%D0%BE%D0%B1%D0%B5%D0%BB-%D0%BA%D0%BC%D0%B5%D1%82-%D0%BD%D0%B0%
09.09.2014 11:46
20140908.nsheooqdwp

Кметът на унгарското ромско село Черди – Ласло Богдан, успя за 8 години да отърве съселяните си от мизерията, да ги накара да работят здраво и да превърне гетото в европейско място за живеене. Днес 430-те жители обитават добре поддържани къщи, а нивото на престъпността главоломно спада. Само преди 10 години Черди е било населено място, в което царували насилието, мързелът и мръсотията.
„Бяхме като местните арабски терористи, всички се страхуваха от нас“, твърди 40-годишният Богдан, който е израснал там, цитиран от TV7. За първи път той е избран на поста си през 2006 г. и веднага се зарича да промени живота в него, както и да откъсне хората си от усещането на обреченост. Най-напред съкращава драстично социалните помощи, а чрез национална програма успява да създаде 72 работни места в земеделския сектор. Местните започват да обработват пустееща земя, на която засаждат домати, чушки и картофи.

Паралелно с това се отпускат субсидии за ремонт на къщите и за построяването на бани в домовете на най-бедните. Кметът пък им помага да контролират разходите си, като сам се заема със счетоводството им.

И ако първоначално някои са били против да се откажат от безделниченето и да започнат да работят, днес почти всички са доволни. Не само защото имат възможност да работят и да изкарват средства, за да живеят нормално, но и защото вече не се страхуват от кражби.

За да намали престъпността, Богдан предприема интересна инициатива. Той организира екскурзии за млади роми до един от местните затвори, за да им покаже какво ги чака, ако нарушават законите. Девойките пък залягат над учебниците след емоционална екскурзия до един от близките университети. Така те разбират, че ранната женитба и бременност не са единствената алтернатива за тях.
цитирай
18. dimat - Всичко описано от проф. Иванов е точно така.
15.09.2014 18:39
САМО,ЧЕ НИЕ,ЧЕТЯЩИТЕ СИ ПРАВИМ НЕПРАВИЛНИЯ ИЗВОД,че за това са ни виновни политици,ЕС,САЩ,НПО-та и тн.Страх ни е да забележим,че ЕДИНСТВЕНИЯТ ПРИЧИНИТЕЛ НА СОБСТВЕНАТА СИ ГИБЕЛ ПО ОПИСАНИЯ НАЧИН,СМЕ НИЕ САМИТЕ!!!

Всичко останало са статистики,обстоятелствени пояснения,увъртания,за се скрием от себе си.

Така,криейки се от себе си,ще се скрием като нация и държава от света.

Затова,Бог не трябва да пази България,щом българинът не може да я опази.Като стар готованец,отново чака друг(в случая,Бог),да го пази.

Няма да стане.Човек цени само това,което сам си създаде.Подареното не се цени,затова не трябва да се подарява.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 14604940
Постинги: 2818
Коментари: 38948
Гласове: 128243
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Септември, 2021  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930