Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.02.2017 20:16 - Политически спор/т/. Корнелията отвръща на удара
Автор: mt46 Категория: Спорт   
Прочетен: 5572 Коментари: 9 Гласове:
27

Последна промяна: 20.02.2017 18:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.
.
.
Корнелия Нинова: Вие не сте ни началници. Съсипахте прекрасната идея за ЕС като общ дом

от Memoria de futuro в България, Избор на редактора · 18/02/2017 · 15:10

 

image

 

Разразилият се днес публичен спор с открити писма в социалната мрежа Фейсбук между Генералния секретар на ЕНП Антонио Лопес и лидера на БСП Корнелия Нинова по повод гласуването и одобрението на споразумението СЕТА в Европейския парламент, е поредният симптом за дълбокия разлом в европейските елити, от една страна, и от друга – показател за разлома между елитите и самите европейски общества, които те би трябвало да представляват. Европа на две скорости е факт, който все по-малко може да бъде прикриван, особено у нас – най-бедната и най-унижавана държава в ЕС. Грубата намеса на Антонио Лопес във вътрешнополитиеския ни живот и директните му опити за внушения и въздействие върху обществените нагласи в предстоящите парламентарни избори, са недопустими в един съюз, в който се декларират равни права за страните-членки и свобода на европейските граждани във вземането на решения, касаещи пряко националния суверенитет и бъдещето на държавата.

imageУважаема госпожо Нинова,

Току-що прочетох Вашите остри изявления, както и това, че наричате предатели българските евродепутати, подкрепили в ЕП споразумението за свободна търговия (СЕТА) между ЕС и Канада.

Бих искал да Ви отговоря по начин, характерен за отговорни политици. И тъй като все още не притежавате опит на европейската политическа сцена, този начин не е типичен за Вас.

1. В европейската политика, както и в България, не е прието да се обиждат колеги, подкрепили дадено решение чрез демократична процедура. При това решение, подкрепено с мнозинство. Такава постъпка изглежда привидно детинска, дори популистка. Истинските политици се борят да убедят гражданите в правотата на своите позиции чрез почтени аргументи и не изпадат в истерия, когато не успеят да го направят.

2. За щастие на Вашата страна, България и българският народ са далеч над нивото на Вашите изявления. Ние знаем, че България е много повече от Вашите опити за извличане на политически дивиденти. Запомнете, че Вие представлявате българските граждани не само във Вашата страна, а и извън нея. Това е огромна отговорност, чието значение за съжаление не оценявате. Затова нека ви обясня: През месец март в Брюксел ще се проведе среща на Партията на Европейските социалисти. Ще наречете ли и тях предатели по време на тази среща? Ще наречете ли предатели лидерите на европейските социалисти, които подкрепиха СЕТА? Чакам с нетърпение този момент.

Ако по някакво чудо бъдете избрана за Министър-председател на България и поемете тази огромна отговорност, по какъв начин ще защитите интересите на народа си? Как ще преговаряте с европейските лидери, мнозинството от които подкрепиха СЕТА, а Вие ги нарекохте предатели? Мисля, че българите заслужават лидер с повече опит, който успява да владее емоциите си и не си изпуска нервите всеки път, когато се вземат решения, които не му допадат.

3. Уважавам всички колеги, които са били избрани за членове на ЕП, дори тези които не споделят моите виждания. Затова никога не бих си позволил да ги обиждам, по начина, по които Вие го направихте. Същото уважение ще изразя и към Вас, ако оттеглите срамното си изявление и се извините на колегите си, включително на Вашите колеги социалисти.

4. Разбирам, че сте в предизборна кампания и смятате, че това е време, в което всичко е позволено. Но разберете, че случаят не е такъв. Не всичко е позволено. Има демократични принципи, които би трябвало да спазвате, след като заемате даден пост. Тези, които не ги спазват, се наричат популисти. С какво сте по различна Вие от популистите? Надявам се, че не сте една от тях, защото ние, заедно с европейските социалисти водим тежка борба против популизма. Моля Ви да сте част от тази борба и да спрете да обиждате, защото обидите са именно оръжието, предпочитано от популистите.

5. Любовта и уважението ми към Вашата страна и Европа ме задължава да Ви отговоря. Искам силна България на европейските преговори, а за целта имаме нужда от уравновесени, силни и уважавани български политици. Четейки поста Ви разбирам, че не сте точно такъв политик. Смирено очаквам, че на предстоящите избори, българските граждани ще Ви покажат, че не сте способна да поемете огромната отговорност за управлението им. Те заслужават много повече, в трудните времена, в които живеем.

 

imageУважаеми господин Лопес,

Радвам се, че следите действията на един скромен политик в България, без опит на европейската сцена, както сам отбелязвате. Изненадана съм обаче, че опитен европейски политик като Вас не е усетил какво се случва в света и в Европа. Вие продължавате да не разбирате, че народите ни не искат вече водачите им да обслужват интересите на корпорациите, а Вие направихте точно това с гласуването на СЕТА.

Каквото и да мислите за мен, никога няма да се примиря вашите корпорации да съдят моята България в извънреден съд, ако не са им гарантирани печалбите. Защото тези печалби ги взимате от българския народ. Този народ, който е най-бедният в Европа, но Вас това не ви интересува.

Не можете да ме спрете да кажа истината – заради вашите десни правителства, заради вашата бюрократична политика, Европейският съюз е в това състояние. Заради вас се случи Брекзит, заради вас се строят стени. Вие съсипахте прекрасната идея за Европейски съюз като наш общ дом.

Не се съмнявайте, че това открито и честно мога да го заявя и там, при вас, очи в очи. Защото или ще променим Европа, или ще я загубим като цивилизационен избор.

Питате ме, ако бъда министър-председател, по какъв начин ще защитавам интересите на народа си? По същия, г-н Лопез, по същия. Ще чувате истината и няма да Ви угоднича, за да ме потупвате по рамото. Ще направя така, че да ви бъдем пълноправен партньор, а не втората скорост на Европа.

Българският народ е равноправен с другите европейски народи и ако бъда избрана, ще го разберете. И моля, не си позволявайте да поучавате народа ми какъв лидер да си избере. Вие не сте ни началници.

Аз вярвам , че ще избере най-добрият, а не онзи, който гледа на него като материал. Искате да оттегля срамното си изявление и да се извиня. Ще го направя само ако бъде поискано от онези над 1500 български фирми производители, които фалирате с вашата подкрепа на мощните корпорации, или от българските синдикати, защото с това решение оставяте десетки българи без работа. Аз говоря от тяхно име. Вие от чие име ми говорите господин Лопез?

Разбирам, че трудно преживявате победата на социалистите в България и първата загуба на вашия удобен и послушен десен кабинет на Борисов.

Но кой е силен и уважаван политик – ще каже единствено българският народ. Ако да говориш от името на народа си и да не го предаваш е популизъм, то да, аз съм популист.

Не знам обаче как да нарека хора, които не от името на народа си казаха „да“ на споразумение с което образованието ни, здравеопазването ни, водите ни, подземните ни богатства се дават на концесия и веднъж направено, не може да бъде отменено. У нас на такива хора им викаме предатели. У вас сигурно ги наричате уравновесени непопулисти.
www.memoriabg.com/2017/02/18/vie-sasipahte-prekrasnata-idea-za-es/


*   *   *
Европа е превзета. -
От разни бесни псета
и европрасета...

Марин Тачков
Гласувай:
27


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. freeoldmen - На тоя мунчо Лопес г-жа Нинова трябва да му прати
19.02.2017 21:35
барем 2 000 евро от партийната каса, да пие едно квалитетно вино,
че такава удобна топка и вдигнА предизборно.
И тя не пропусна- от воле му съкрати височината с една глава.

Извън майтапа, изявлението на г-жа Нинова падна като благ мехлем на раните ни,
нанесени от послушковци като бившите ни премиер и президент.

Дано не са само предизборни врътки.

цитирай
2. aip55 - Заслужен и
20.02.2017 05:07
логичен отговор на човек, отговорен за болките на България. Макар, че не
съм съгласен с някои други извъртания на Нинова!
цитирай
3. zaw12929 - Кратко: точно- Европа е превзета. ...
20.02.2017 17:19
Кратко: точно- Европа е превзета. От разни бесни псета и европрасета...
цитирай
4. mt46 - Мда...
20.02.2017 17:56
freeoldmen написа:
барем 2 000 евро от партийната каса, да пие едно квалитетно вино,
че такава удобна топка и вдигнА предизборно.
И тя не пропусна- от воле му съкрати височината с една глава.

Извън майтапа, изявлението на г-жа Нинова падна като благ мехлем на раните ни,
нанесени от послушковци като бившите ни премиер и президент.

Дано не са само предизборни врътки.


Не се сещам Боко да се е опълчвал така на "началниците от Брюксел"...
цитирай
5. mt46 - Е, и аз не съм съгласен с някои обещания за полупромяна...
20.02.2017 18:00
aip55 написа:
логичен отговор на човек, отговорен за болките на България. Макар, че не
съм съгласен с някои други извъртания на Нинова!

цитирай
6. mt46 - Благодаря!...
20.02.2017 18:01
zaw12929 написа:
Кратко: точно- Европа е превзета. От разни бесни псета и европрасета...

цитирай
7. merlin68 - Наддумват си се хорицата, нищо п...
20.02.2017 18:17
Наддумват си се хорицата, нищо повече за сега. Пред избори и в опозиция всички са непослушковци, като ги изберем и изведнъж стават послушни, слушат... слушат... но не и нас.
цитирай
8. mt46 - И добре се оправдават...
20.02.2017 20:34
merlin68 написа:
Наддумват си се хорицата, нищо повече за сега. Пред избори и в опозиция всички са непослушковци, като ги изберем и изведнъж стават послушни, слушат... слушат... но не и нас.

Политическата класа, плутокрацията винаги печели, мнозинството от народа винаги губи... Така е нагласена Системата...
М. Тачков
цитирай
9. dimat - Никой не им е виновен,
20.02.2017 21:29
на европейските овце,наречени народи!Никой,освен те самите!

За толкова години,тези стада не се научиха да мислят с "главите" си,а само и единствено да блеят и хленчат!

Не някой друг,а цялото това малоумие,блеене и хленч ,непрекъснато възпроизвеждат системата на всеобщия хленч - благодатната почва за развитието на Мафията!

Погледнете блоговете и би трябвало да се ужасите от залелия ги всеобщ хленч и пълната липса на проглеждане и всеобщи действия срещу нея.

На Системата точно това и трябва!

Хленч,хленч,хленч...и пълно бездействие!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 15874016
Постинги: 3186
Коментари: 41945
Гласове: 137152
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Септември, 2022  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930